Fiziniame pasaulyje – savi dėsniai

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip turėčiau traktuoti fizines problemas?
Atsakymas: Ir fizinės, ir dvasinės problemos ateina mums iš to paties šaltinio – juk „Nėra nieko kito, tik Jis“. Į viską reikia žiūrėti kaip į visumos dalį.
Tačiau fizinis pasaulis turi savo papildomus dėsnius. Ir jeigu kol kas matome materialius dalykus, privalome problemas spręsti ir su jomis kovoti, atsižvelgdami į šiame pasaulyje, žmonių visuomenėje priimtus dėsnius. Juk šie dėsniai taip pat yra mūsų neišsitaisymo pasekmė, todėl turime jų laikytis.
Jei gyvenu žmonių visuomenėje, visai nesvarbu, koks esu didis kabalistas – privalau šioje visuomenėje elgtis taip, kaip nustatyta įstatymų. Visi turime jiems paklusti, nepaisant to, kad jie neturi jokio ryšio su dvasingumu − nevalia jų nepaisyti. Pavyzdžiui, jeigu kas nors ruošiasi mane užmušti, turiu apsiginti ir jį įveikti.

Iš 2011 m. gegužės 16 d. pamokos, pagal knygos „Šamati“ straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Neprašykite „nusidėjėlių“ mirties…

Nereikia bijoti

Sudaužyta tik tavo siela

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. Rollandas  •  11 liepos, 2011 @19:01

    Oho… netgi nuo mūsų ego formos priklauso kaip suvokiame visokius dėsnius..

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>