Išsilydžiusi širdis

Grupė, Viena siela

Meilės strėles į draugo širdį reikia siųsti vidiniuose ketinimuose, o išorėje turiu tiesiog parodyti, kad esu įkvėptas dvasinio tikslo, ir stengtis juos taip pat pažadinti. Tačiau viduje, savyje, turiu nuolatos galvoti, kaip prasiskverbti į draugo širdį.
Žinoma, nepakenks ir materialios dovanos – tik svarbu, kad jos nepakeistų mano vidinių pastangų, mano tikrojo troškimo susijungti.
Juk dirbame tam, kad pažadintume savyje vidines jėgas – jėgų tinklą, t. y. vienos Kūrėjo jėgos lauką. Jėgos, su kuria siekiame susivienyti, įsijungti į vidų, kaip šitaip įsiskverbtume į visų širdis, į visas sielas.
Šiame darbe padeda ir išorinės dovanos, bet pagrindinis tikslas – tai pastangos įsilieti į šią darnią sistemą, jungiančią mus vieną su kitu, ir tenai atskleisti mūsų ryšį – prasiskverbti į sistemos vidų. Tai ir reiškia įsiskverbti į draugo širdį.
Kuo giliau noriu patekti į draugo širdį – tuo labiau lydau savąją. Ir kuo minkštesnė ji tampa, tuo plačiau atsiveria draugo širdis, ir aš jau galiu patekti į jos vidų ir susilieti su ja vienoje širdyje.
Vos tik imu rūpintis draugo širdimi, man atrodo, kad jis man svetimas. Bet palaipsniui pamatau, kad tai ne svetimas žmogus, o lydymo katilas, kuriame galiu išlydyti savo širdį. Kreipdamasis į jį ir trokšdamas susijungti, dirbu su savo širdimi. Šitaip jungdamasis priklausau ne nuo jo ir ne nuo to, kiek jis man atsivėrė, − aš priklausau nuo savo širdies, nuo to, kiek man pavyko ją suminkštinti, kad ji pajėgtų įsilieti į „svetimą“ širdį.
Darbo pabaigoje atskleidžiu, kad nėra mano ar jo širdies − yra tik viena vieta, vienas noras, viena širdis, kuri nuo pat pradžių tokia ir buvo. Tik man atrodė, kad tai atskiros širdys – svetimos ir skirtingos, buvusios toli viena nuo kitos.

Iš 2011 m. balandžio 12 d. pamokos pagal knygos „Šamati“ straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Įleisk visus į savo širdį

Studijuojant Kūrėjo veiksmus

Apie meilę ir neapykantą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>