Ketinimas – visas veiksmo planas

Ketinimas, malda

Klausimas: Kas yra „ketinimas“?
Atsakymas: Tarkime, noras yra tam tikroje vienoje būsenoje ir nori pereiti į kitą. Dėl to jam reikia sužadinti veiksmą, kuris jį perves iš pirmosios būsenos į antrąją.
Visas šio veiksmo planas: tiksliai žinoti, kur aš dabar esu ir kur noriu atsidurti, kokiais veiksmais ir kokių jėgų padedamas galiu pereiti iš būsenos į būseną – visa ši programa ir vadinama „ketinimu“ arba „sumanymu“.
Tarytum „kūrimo sumanymas“ – išbaigta programa, nustatanti, kaip pradėti ir kuo pabaigti, bei visus žingsnius, kuriuos reikia žengti kelyje, kokią medžiagą, jėgas ir priemones naudoti, norint įgyvendinti savo pirminį sumanymą. Kaip pasakyta: „Veiksmo rezultatas yra pirminiame sumanyme.“
Ketinime visa tai yra potencialiai, o po to išpildoma praktiškai.
Vadinasi, ketinimas manyje atsiranda tik tada, kai jau gerai žinau savo dabartinę būseną ir tiksliai žinau, ko galiu pasiekti. Paprastai klausia: „Kokie tavo ketinimai? Ko nori pasiekti? Ką prieiti?“
Ketinimas – tai pasikeitimo, kurį jau planuojame, suprantame, jaučiame, įgyvendiname, baigiame, poreikio išraiška.
Patį veiksmą atlieka Šviesos jėga, ir todėl jis nepriklauso kūriniui. Kūriniui priklauso tik ketinimas: kaip gerai jis pažino save, Kūrėją, kaip jis priverčia Kūrėją veikti, kokia forma. Iš žmogaus reikalaujama kuo daugiau žinoti.
Kai augu, kildamas laiptelių kopėčiomis, kas kartą tampu vis reiklesnis Kūrėjui, nustatydamas visas Jo veiksmų detales. Aš jau žinau, kaip Jis veikia ir kokią įtaką padarys man. Aš visiškai detaliai ir smulkiai žinau, kaip tai vyks mano viduje, mano „kūne“ (noruose). Iš Jo ir savo patirties jau žinau, kaip visa tai atsitiks.
Galiausiai pasiekiu tokį detalumą, kad galiu valdyti Jo programą vietoje Jo – suprantu visą šią programą, kiekvieną jos elementą, visas priemones iki pačių mažiausių smulkmenų. Kai pasiekiu ištaisymo pabaigą (Gamar tikun), pažįstu visą Jo planą nuo pradžios iki pabaigos, visus žingsnius – tiek Jo, tiek savo. Tai reiškia, kad aš įgijau visą ketinimą.
Šviesa veikia visada. Bet kaip Ji veikia, kaip man iš Jos pareikalauti pakeisti mane – visa tai yra darbas žmogaus, kuriam reikia pažinti Kūrėją, Šviesos ir noro santykius.

Iš 2011 m. gegužės 3 d. pamokos pagal knygą „Mokymas apie dešimt sfirų

Daugiau šia tema skaitykite:

Ketinimas, suteikiantis jėgų

Keiti ketinimą – keiti likimą!

Blogos naujienos egoizmui

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>