Sutikti su laidavimu

Dvasinis darbas, Grupė, Laidavimas

Klausimas: Baal Sulamas rašo, kad „Israel tauta“ įgijo laidavimą, kai visi su tuo sutiko. Išeina, kad globalioje eroje visas pasaulis turi priimti laidavimą?
Atsakymas: Ne. Kalbama ne apie visus žmones ir ne apie visus žmogaus norus. Tai neapima moterų, vaikų, senelių – kitaip tariant, tokie norai, kurie kol kas negali vyriškai savęs įveikti. Nes vyras (gėvėr) – tai tas, kuris nugali (mitgabėr) savo egoizmą.
Laidavimo sąlyga – tai dar ne išsitaisymo pabaiga, o tik pradinis sutikimas, ne daugiau. Sutikite ir gausite Torą. „Jeigu jūs iš principo sutinkate taip susijungti, tai Aš duodu jums priemonę, kuri padės iš tikrųjų susijungti.“
Gavus Torą „Israelio sūnūs“ dar nebuvo išsitaisę, jie tik pajuto esamos būsenos blogį ir suprato, kad per laidavimą galima pakilti virš jo. Tačiau kol kas jie nežino, ką reiškia būti duodančiaisiais, jie dar neduoda. Vėliau jie pradės naudoti Torą pagal paskirtį – pirmame etape duodami dėl davimo, t. y. nedarydami kitiems to, ko nekenčia patys.
Tai tik pirmas, mažas ištaisymas dvasiniame kelyje, tačiau laidavimo reikalaujama dar anksčiau. Pradiniame etape jis nėra totalus, neapima viso pasaulio, neprasiskverbia į gilumą ir nėra skirtas visiems. Ir atitinkamai kiekviename žmoguje apima tik „vyriškuosius“ norus, o likusių kol kas ne. „Moteriški“ ,“vaikiški“ ir „senatviški“ norai suteikia palaikymą, jie lyg neutralizuoti ir „neprieštarauja“.
Taigi reikia suprasti, kad laidavimas visai arti mūsų. Jis visiškai nereikalauja iš mūsų nežmoniškų pastangų. Ne, dar nebūdami „tauta“, t. y. nesusijungę tarpusavyje, mes einame jo link. Vos gavus Torą mums dar teks sukurti aukso veršį. Tokie etapai kelyje, ir žmonija artėja prie jų.
Grupėje reikalinga vidinė agitacija, kad ryžtingai eitume į tai. Mūsų pasaulinėje grupėje nėra jokių problemų realizuoti laidavimą.

2011 m. liepos 14 d. pamokos pagal Baal Sulamo straipsnį „Laidavimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Laidavimas: suklupo vienas – nukrito visi

Mes visi atsakingi vienas už kitą

Susisiekiančiųjų indų dėsnis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>