Civilizacijai reikia naujo žinių šaltinio

Krizė, globalizacija, Krizės sprendimas, Pasaulio problemos

Nuomonė. Levas Gindilis (astrofizikas, RMA Kosmonautikos akademijos narys, SETI vadovas, Vieningojo Mokslo centro sekretorius):

Kaip rodo istorinė patirtis, vystymasis Žemėje iki šiol vyko tokiu būdu, kad stipresnieji išnaudodavo silpnesniuosius. Tik socialinė-kultūrinė sistema trukdė kovojančiom šalim visiškai susinaikinti.
Tačiau žmonija jau pasiekė tokį lygį, kai tolesnis agresijos ir naikinimo priemonių augimas neišvengiamai sukeltų žemiškosios civilizacijos susinaikinimą, o galbūt ir visos žemiškosios biosferos žūtį.
Todėl istorinė korekcija turėtų sukelti sąmonės pokyčius: žmonija privalo pereiti nuo priešiškumo prie bendradarbiavimo.
Jeigu žmonija nesugebės žengti šio žingsnio – žus save naikinančioje ugnyje arba dėl visiško aplinkos suniokojimo.
Atrodo, žmonės jau pradeda tai suvokti, ir bendradarbiavimo idėja, nepriklausomai nuo aršaus priešingų jėgų pasipriešinimo, vis labiau stiprėja.
Mūsų civilizacija jau pasiekė būseną, artimą informacinei krizei, ir jai būtina prieiga prie naujo žinių šaltinio. Šaltinio, besiskiriančio nuo dabartinių mokslo žinių šaltinių.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip sunaikinti pasaulį

Susivienykit arba žūsite!

Egoizmo aklumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>