Apie pasiruošimą knygos „Zohar“ skaitymui

Kabalos mokymasis

Klausimas: Ką galiu daryti dienos metu, norėdamas pasiruošti rytinei pamokai, ypač knygos „Zohar“ skaitymui, kad gaučiau maksimalų rezultatą?
Atsakymas: Pageidautina, jog šalia žmogaus visada būtų knyga su atrinktomis ištraukomis iš knygos „Zohar“ arba kabalistų pasisakymais. Jeigu dienos metu žmogus turi galimybę klausyti pamokos įrašo – tegul klauso, jeigu gali skaityti – tegul skaito, jeigu jam lieka tiktai galvoti – tegul galvoja.
Yra žmonių, kurie dirbdami negali nei skaityti, nei klausyti, nei galvoti apie dvasingumą, nes darbas juos visiškai praryja, ir tik kartais jie grįžta prie ketinimo. Būna skirtingų situacijų.
Rabašas visada kalbėjo, kad pageidautina rinktis paprastą fizinį darbą, kuris nereikalauja iš žmogaus nei protinių, nei jausminių pastangų. Bet mūsų laikais tokių darbų beveik nėra. Ir todėl žmogus turi susidaryti tikslų grafiką: sakykime, kas valandą penkioms minutėms atsijungti nuo savo darbo ir susijungti su dvasingumu.
Kiekvienas žmogus turi stengtis daryti viską, kas tik įmanoma, jam duotomis sąlygomis. Toks stengimasis ir yra pastangos.

Iš 2011 m. birželio 22 d. pamokos pagal knygą „Zohar“

Daugiau šia tema skaitykite:

Viską sprendžiame mes!

Kasdieninė pamoka visai dienai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>