Draugavo du draugai

Dvasinis darbas, Grupė

Dvasingumo kelyje aš pats sukeliu pokyčius stengdamasis įsijungti į grupę, nulenkti galvą prieš ją, susivienyti, susilieti su draugais. Visi pokyčiai jaučiami mano noro storyje, kurio gylis suteikia jam jautrumą. Aš jaučiu, kaip viskas manyje priešinasi susijungimui.
Jeigu du sėdi vienas šalia kito pamokos metu – tai dar ne ėjimas pirmyn. Bare žmonės taip pat sėdi vieni šalia kitų, bendrauja prie taurelės, kartu rūko.
Tik iš tikrųjų suartėję pastebime, kad mums koktu vieniems nuo kitų. Juk susitinkame ne kaip atsitiktiniai keliautojai, kurie juda dar vieno egoistinio tikslo link. Mes ne bičiuliai už baro ir ne vienos komandos sirgaliai.
Mūsų tikslas – susijungus pasiekti Kūrėją, o tai įmanoma tik abipusiu nuolankumu. Mes nestipriname savo egoizmo, džiūgaudami galimybe pasinaudoti vienas kitu savo malonumui. Ne, mes norime atskleisti Trečią tarp mūsų – ir priklausomai nuo šio noro pradedame skirstytis, pamatome, kad nepajėgiame susijungti tarpusavyje.
Čia kyla klausimas. Tarkim, anksčiau buvome neišskiriami draugai, kartu sirgome už mėgstamą futbolo komandą, eidavome į barą, kartu atostogaudavome ir apskritai visada širdis širdin gyvenome kartu: kasvakar aš pas jį arba jis pas mane. Kas gi mums nutiks dabar, kai privalome pradėti bendrą dvasinį darbą, idant pasiektume Kūrėją?
Staiga atskleidžiame neapykantą ir atstūmimą. Kodėl? Nes tarp mūsų Kūrėjas. Nuo šiol, užuot pirkęs malonumus vienas pas kitą, kiekvienas iš mūsų privalo atsisakyti šių malonumų ir siekti ne bičiulio, o Kūrėjo.
Aš daugiau nebedirbu su egoistiniu noru, staiga turiu to atsisakyti. Nesvarbu, ar gera man su draugu, nesvarbu, ar sergame už vieną komandą, nesvarbu, ar vaikštome į barą drauge. Privalau atsisakyti visų malonumų, kuriuos galėčiau gauti iš jo.
Nūnai turiu sukurti visiškai kitokį ryšį – tokį, per kurį duočiau Kūrėjui nieko neimdamas sau. Bet jeigu nieko negaunu iš draugo – tai koks jis draugas? Kam jis man reikalingas? Tokių „draugų“ – gatvėse pilna.
Dabar turiu kitą kriterijų, kitą vertinimą: mes esame draugai, nes „sergame“ už Kūrėją ir dalinamės vienas su kitu davimo jėga. Užnugaryje paliekame viską, kas buvo anksčiau, ir pereiname prie visiškai kitokių išskaičiavimų, į kitokį santykių lygį.

2011 m. liepos 10 d. pamokos pagal straipsnį „Toros dovanojimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Išsilydžiusi širdis

Tikslus nusitaikymas

Meilės trikampis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>