Perdegusi darbe karta

Krizė, globalizacija

Pranešimas: (The Daily Mail. J. Borysenko knyga  „Why You Burn Out And How To Revive“): Jeigu jūsų darbo diena trunka po 8 valandas penkias dienas per savaitę tai jūs šešis kartus daugiau rizikuojate patirti psichinį ir fizinį išsekimą nuo streso. Rizikos grupėje ne tik pedantai ir darboholikai.
Reikalas tas, kad mūsų laikais įmonės mažina etatų skaičių. Likusiems darbuotojams krūvis didėja, bet protestuoti jie bijo, kad neatsidurtų atleidžiamųjų sąraše. Ypač sunku moterims. Būdamas „sudegimo“ būsenos žmogus praranda motyvaciją ir gyvybiškas jėgas, ši būsena praktiškai negrįžtama, veda į isteriją, neviltį, savižudybę.
Patiriant streso sukeltą prislėgtą būseną smegenys ima dirbti kitaip. Įsijungia baimės centras, kinta priekinės smegenų dalies darbas, nebekontroliuojame savo emocijų. Darbe žmogus susilaiko, tačiau namie išlieja pyktį ant artimųjų. Taip „perdeginimas“ nuodija tarpusavio santykius.
Komentaras: Tėvai, jei nori, turi būti su vaikais namuose, vaikai (ir tėvai) turėtų mokytis per TV ar per internetą namuose, gaudami bendrą visiems išsilavinimą, papildomai lankydami pasirinktus sporto užsiėmimus ir aptarimus. Dirbti mažiau, gaminti, kas būtina, – antraip perdegsime arba sustosime tik tada kai, nuniokoję Žemę suprasime, kad daugiau nėra ką perdirbti.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gelbstint gyvenimą

Mūsų pasaulis – Titanikas…

Globalus viduje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>