Savęs anuliavimo menas

Dvasinis darbas, Grupė, Platinimas

Klausimas: Kaip patikrinti, kiek save anuliuoji?
Atsakymas: Savęs anuliavimas gali būti vidinis ir išorinis. Reikia patikrinti save, ar galiu anuliuoti savo egoizmą tik išorėje: t. y. ar esu pasiruošęs patarnauti kitam, padėti, padaryti tai, ką jis sako, – nežiūrėdamas į tai, kad pats daryčiau kitaip.
Tai vadinama išoriniu savęs anuliavimu, kai sustabdau ir prilaikau savo vidinį norą, savo paties protą ir situacijos matymą, ir darau tai, ką man sako kitas. Tartum geras tarnas, pildantis šeimininko norus. Nors pats darytų kitaip ir galbūt net šimtą kartų geriau – tačiau anuliuoja savo norą prieš šeimininko norą. Bet šis savęs anuliavimas liečia tik patį veiksmą – jis paprasčiausiai vykdo įsakymą, kaip kariuomenėje.
Tačiau dar yra aukštesnė pakopa, kai anuliuoji save ir viduje – protu, ir priimi svetimą protą aukščiau savo. Kitaip tariant, tu manai, kad jo mintys ir sprendimai yra geresni ir teisingesni nei tavieji. Ir tai po to, kai patikrinai ir sulyginai savo išskaičiavimus su jo ir supratai, kad jis neteisus ir jo išskaičiavimai ir sumanymai gerokai blogesni už tavuosius. Tačiau tu priimi jo sprendimus, nes jie tau patys svarbiausi. Tu vertini jį labiau už save ir todėl sąmoningai pasirenki jo sprendimus.
Juk supranti, kad išskaičiavimus darei savo egoizme. Todėl po to nutari, kad jis svarbesnis, ir prisiimi jo sprendimus tikėjimu aukščiau žinojimo. Nuo šiol ir toliau jo norai, išskaičiavimai ir veiksmai tarnauja tau kaip pavyzdys ir tu prisijungi prie jų visa širdimi ir siela.
Tu tam neturi jokių įrodymų, jokio palaikymo iš niekur, tačiau šitaip darai, nes tokiu būdu prilipęs prie grupės, draugo, mokytojo tu įgyji norą, virš kurio galėsi dirbti, kad duotum. Tada jau ir tavo noras, ir veiksmas, ir mintis bus dėl davimo.
Tačiau visa tai nesusiję su mūsų darbu platinant – kabalos platinimą kartą ir visiems laikams reikia visiškai atskirti nuo darbo grupėje. Platinimas – tai kaip darbas įmonėje ir nepriklauso vidiniam darbui. Kai buvau šalia savo mokytojo Rabašo, dažnai patardavau jam, kaip elgtis įprastame gyvenimo: kaip ir kur mums vykti. Ir tada kalbamės, kaip du paprasti žmonės, aptarinėjantys kažkokį paprastą buitinį veiksmą. Kalbant apie savęs anuliavimą – omenyje turima dvasinių pakopų padėtis bei santykis su ta padėtimi.

Iš 2011 m. liepos 17 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Smūgiai į vieną tašką

Jojantis ant asilo Žmogus

Tai nelengvas darbas…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>