Paklausykite, juk jūs protingi žmonės…

Krizė, globalizacija

Problema ta, kad streikuojantys dar nesupranta, kad viso nepasitenkinimo priežastis – netgi ne tai, kad nėra už ką gyventi, o ateities vilčių praradimas. Žmogus nejaučia, kad rytoj jo laukia kažkas šviesaus. Ir reikia paaiškinti, kad rytojaus nebus, jeigu tai tęsis! Juk taip tik greičiau naikiname pasaulį.
Pasitelkę protą turime subalansuoti savo egoizmo blogį ir suprasti, iš kur kyla visos problemos ir kodėl. O protestuotojai tai puikiai sugeba, tai protingi, išsilavinę žmonės. Jiems tereikia paaiškinti, kad toks protestas – ne sprendimas.
Ir ne todėl, kad aš studijuoju kabalą ir todėl noriu visiems įpiršti jos principus. Bet pažiūrėkite patys ir įsitikinkite, kad išeities nėra! Sakau tai kaip mokslininkas.
Kas iš to, kad jūs sukelsite perversmą ir nuo vilko užšoksite ant meškos? Na, buvo viena vyriausybės galva, bus kita – ir kas pasikeis? Bus tik blogiau. Pažiūrėkite, koks ekonominis nuosmukis dėl pastarųjų riaušių ištiko Egiptą, Libiją ir kitas valstybes.
Tai sąmoningai vykdo svetimos išorinės jėgos, kurios griauna vieną šalį po kitos, kad pačios išlaikytų tam tikrą pusiausvyrą. Jos nesupranta, kad galų gale šis bumerangas grįš joms pačioms.
Bet niekur nieko neįmanoma pasiekti griovimu ir maištu. Juk tu nori statyti, o kaip statyboms padės vitrinų daužymas ir riaušės? Tai nieko neduos, juolab, kad protestuotojai nesiūlo jokio sprendimo.
Norint rasti sprendimą, reikia subūrus žmones, kurie užsiima politika, ekonomika, švietimu, susėsti visiems kartu prie vieno stalo ir sudaryti pokyčių programą. Arba atsinešti savo programą, bet konkrečią ir detalią!
O šiandien tikrindami programas matome, kad nė vienoje pasaulio vietoje jos negali būti įgyvendintos. Tiesiog nėra tokios galimybės! O priežastis ta, kad šiandienos pasaulis ėmė veikti integraliai, it tarpusavyje susijusi sistema. O mes visi vis dar bandome dirbti pagal senas programas, buvusias iki pasauliui susijungiant į vientisą sistemą.
Todėl šiandien nė viena šalis nesugeba valdyti savo ūkio, ir visi kartu taip pat negali susidoroti. Niekas nieko negali, jokios šalys ir valdžios. Ir tam nėra jokio kito sprendimo, kaip tik priartėti prie gamtos. Mes turime pradėti elgtis taip, kaip ji, turime tapti irgi integraliais ir susijusiais su visais kitais ir su aplinka vienoje sistemoje
O iki tol neturėsime nei jausmo, nei proto rytojui sukurti. Ir dabar klausimas tik toks, kiek mums reikės kentėti, kad tai suprastume. Kiek smūgių teks iškęsti, kad panorėtume išgirsti!

Iš 2011 m. rugpjūčio 12 d. pamokos pagal knygą „Zohar“

Daugiau šia tema skaitykite:

Naujam pasauliui reikalingas naujas žmogus

Atsisveikinimas su senuoju pasauliu

Pasaulio stipriųjų bejėgiškumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>