Remontas – subtilus reikalas

Dvasinis darbas

Klausimas: Kiek Šviesos reikia pritraukti, kad pagaliau galėčiau sugrįžti į Šaltinį?
Atsakymas: Tai paaiškės, kai atsiskleis blogis. Pavyzdžiui, kai sugenda mano automobilis aš gabenu jį į techninės apžiūros servisą. Ten specialistas man sako: „Tu negali sukti vairo, tačiau problema ne jis, o vairo trauklė.“ Pirmiausiai suranda gedimą, o tik tada sprendžia, kaip ištaisyti.
Tik supratęs, kur problema, matai, ką reikia daryti su savo bloguoju pradu. Tau būtina įžvelgti problemą – taip pasieki kūrimo tikslą ir supranti, kas yra Kūrėjas, pagal principą „iš Tavo veiksmų Tave pažįstame“.
Jis davė tau sugedusį automobilį ir tu supratai, kokia problema – iš to supratai, kaip ją pataisyti, o tada suvokei, ką reiškia būti ištaisytam. Tai ir daro tave žmogumi, panašiu į Kūrėją. Neįsisąmoninęs blogio nesuprasi, kokia Šviesa tau reikalinga, neprieisi prie tikrojo prašymo išsitaisyti, kuris vadinasi MAN.
Juk MAN – tai susijungimas tarp Malchut ir Binos. Aš privalau žinoti, kas manyje neištaisyta iš Malchut ir kokia mano ištaisyta forma turėtų būti iš Binos pusės. Kai jos abi susijungia manyje, tai ir yra MAN. Dabar žinau, ką reikia pasiekti, tik nežinau, kas yra ištaisysianti Šviesa. Tačiau man aišku, kad tam būtina išorinė jėga, kuri atliks iškeltą užduotį.

Iš 2011 m. liepos 6 d. pamokos pagal Baal Sulamo straipsnį „Toros dovanojimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Atlaisvinti savyje vietą Šviesai

Žvilgsnis į Kūrėją iš kūrinio pozicijos

Gėris ir blogis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>