Įprastinio pasaulio transformacija

Krizė, globalizacija, Pasaulio problemos

Egoistų pasaulis – tai kovos už būsimą pasaulio tvarką vieta. Į valstybių vietas ateina viršvalstybinės bendruomenės ir kompanijos. Valstybei nepavaldūs žiniasklaida (internetas), mokslas, ekonomika (jie tampa globaliais), todėl valstybė priverstinai deformuojasi į naują lankstų kūną, kiek tam palieka erdvės nauji savarankiški dariniai, atimantys iš valstybės jos funkcijas.
Panašu, kad valstybė nepajėgi susidoroti net su jai likusiomis funkcijomis. Praktiškai visas valdžios darbas, vis labiau besikoncentruojantis ties gyventojų aptarnavimu, sukelia nepasitenkinimą. Neabejotina, kad privačios įstaigos panašias funkcijas vykdytų daug efektyviau.
Valstybė kaip istorinė forma miršta. Lygiagrečiai kuriasi naujo tipo valdžia ir visuomenė, nepavaldi valstybei – valdžia ir visuomenė ne valstybėje. Kol kas tiek apie valstybę, jos panaikinimą ir pavertimą į vieningą pasaulinę vyriausybę.
Be to, žmonės nustoja jaustis kaip tauta ir visuomenė, labiau jaučiasi kaip individai, pasiruošę gyventi bet kurioje vietoje, šalyje, jie nelinkę jaudintis dėl tam tikros visuomenės, tautos. Matome, kaip palaipsniui nyksta „tauta“ ir atsiranda „asmenybė“. Egoizmas atitolina mus visuose bendravimo lygmenyse.
Tačiau būtent dėl tokio tarpusavio atitolimo – vidinio, psichologinio, kultūrinio ir išorinio, tautinio, valstybinio – atsiskleis būtinybė visiems jungtis dėl išgyvenimo, atsiras poreikis naujoms vienijimosi priemonėms, bet neras mūsų pasaulyje kitos tokios jėgos ir idėjos, išskyrus kabalos siūlomą laidavimo jėgą. Atsiranda būtinybė sukurti vieningą pasaulinę bendruomenę. Tik tokiu būdu pašalinsime kančias, kylančias dėl mūsų neatitikimo vieningai gamtai.

Daugiau šia tema skaitykite:

Antikrizinė „socialinio natūralizmo“ pasaulėžiūra

Bandymai sušvelninti smūgį…

Globalus viduje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>