Kaip atvesti pasaulį į harmoniją

Krizė, globalizacija

Klausimas: Bėda ta, kad žmogus laiko save Žemės šeimininku, todėl siekdamas išspausti kuo daugiau naudos, ją naikina. Jis nesupranta, kad Žemė nėra jo asmeninė nuosavybė – ji duota tik naudoti. Klaidingas įsitikinimas kursto grobikiškus karus, kovą už teritorijas ir išteklius.
Kaip kabalos mokslo studijos gali harmonizuoti skirtingas žmonių pažiūras, padėti įsisąmoninti, jog savanaudiškais tikslais naudodamas Žemę, žmogus pirmiausiai kenkia pats sau?
Atsakymas: Tai įmanoma, jeigu žmogus išvys kitą paveikslo pusę! Jeigu šio pasaulio nepamatysime kaip skaidraus, neįžvelgsime pro jį jėgų, veikiančių visoje mus supančioje tikrovėje, nepasikeisime. Mūsų egoizmas pasiduoda tik tuomet, kai mato, jog savo veikla kenkia pats sau: „Man bus blogai“.
Turime pasiekti tokią  būseną, kad atskleisime integralią gamtą. Tuomet aš paprasčiausiai nesugebėsiu daryti blogo, nes pamatysiu, kad šitaip pakenksiu pats sau. Štai tokiu būdu! Kitos galimybės nėra, nes kitaip žmonės nesiauklėja.
Atskleisti mūsų tarpusavio ryšį galima tik dirbant su aplinka, bandant susivienyti tarpusavyje, stengiantis pakilti aukščiau savo ego. Tuomet pradedame jausti, kaip tai sunku, pradedame analizuoti save, savo prigimtį, visas savo egoistines savybes, aiškintis, kiek (nepaisant savo noro) gebame arba nesugebame susivienyti su kitais, savo akyse išaukštinti kitus.
Turime padaryti šį didelį  vidinį psichologinį darbą, kol pradėsime atskleisti vidines jėgas. Iš esmės, tai įvyksta dėl to, kad atskleidžiame bendrąją  jėgą – vienybės jėgą, taisančią kiekvieną  iš mūsų.
Mes neturime pasirinkimo, nes visa žmonija dabar yra labai pavojingos būsenos. Matome, kad po kokių  10-15 metų išsemsime visas energijos atsargas. Smarkiai krinta visų energijos išteklių – naftos, dujų, anglies, vandens atsargų – gavyba. Visi ištekliai baigiasi. Mums būtina pasiekti pusiausvyrą su gamta.

Iš 2011 m. gegužės 20 d. paskaitos Romoje

Daugiau šia tema skaitykite:

Egoizmo aklumas

Peizažas pro greitojo traukinio langą

Naujojo pasaulio abėcėlė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>