Globalus auklėjimas globaliame pasaulyje

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Platinimas

Labai pamažu turime pateikti mūsų aiškinimus kiekvienam žmogui, jo kalba, atsižvelgdami į jo lygmenį, – kol žmonės įstengs pajausti, kad būtent ryšys tarp mūsų suteikia mums kitokio gyvenimo pojūtį, tarsi kitoje planetoje, naujame išmatavime.
Neįmanoma apie tai kalbėti iš karto. Visada turime kreiptis į atskirą žmogų ir į žmonių grupes ant įvairių vystymo lygmenų, pagal jų turimus norus. Todėl iš pradžių jiems turi būti aiškinama suprantama kalba: „Jums bus gerai. Nebus nei karų, nei teroro, nei narkotikų. Jūsų vaikams geriau seksis. Bus mažiau skyrybų“ ir taip toliau.
Į įvairaus sluoksnio gyventojus reikia kreiptis tinkama forma: vieni daugiau mėgsta filmus, kiti muziką, treti knygas, prie ketvirtųjų teks prieiti per mokslą, prie penktųjų per ekonomiką, − per viską, kas tik įmanoma.
Aplinka turi būti panaši į sferą, kuri spinduliuotų kiekvienam žmogui daugybę galimybių suprasti, kas yra tas globalus pasaulis, kuriame egzistuojame. Kaip pasaulis globalus, taip ir auklėjimo sistema turi būti globali, t. y. apimanti savyje visas poveikio formas, visuose lygmenyse, visokių rūšių, įvairiomis kalbomis – viso to, kas supa žmogų, atžvilgiu.
Tokią auklėjimo sistemą reikia sukurti. Be šito žmonija neis pirmyn. Ji susidurs su įvairiausiomis problemomis ir negandomis, ir vis tiek bus priversta tai padaryti. Juk taip žmonija realizuoja savo nepriklausomybę, nes kurdama sau aplinką, norėdama pasikeisti ir išsitaisyti, ji realizuoja savo valios laisvę. Ir todėl žmonija kuria save „žmogaus lygmenyje“.

Iš 2011 m. liepos 11 d. pokalbio apie naująją knygą

Daugiau šia tema skaitykite:

Lūžio taške – iš praeities į ateitį

Pažink pasaulį, kuriame gyveni

Mūsų pasaulis – Titanikas…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>