Kabalistų kalba: su ja sunku, be jos neįmanoma

Kabala, Kabalos mokymasis

Klausimas: Iš principo kabalos mokslas pateikia labai tikslų dvasinių etapų techninį aprašymą. Tai kodėl kabalistai įvelka tuos aprašymus į daugybę istorijų, palyginimų ir pavadinimų, kuriuose taip lengva pasiklysti? Kodėl nepateikus aiškios instrukcijos ir nenurodžius veiksmų sekos?
Atsakymas: Tarkime parašysiu tau: „Paimk norą Nr. 28 ir norą Nr. 35, sumaišyk juos su norais Nr. 43 ir Nr. 62, tada padaugink iš koeficiento, o gautą rezultatą paversk ketinimu, kuris susideda iš tam tikrų komponentų. Toliau − nugalėk pasipriešinimą, įveik ir taip toliau…“
Tai tas pats kas gauti chemijos formulę iš nesuprantamų žodžių su skaitmenine reikšme. O dabar pamėgink sudėlioti visus ingredientus taip, kad galutinis susijungimas taptų susiliejimu.
Ir ką gi su tuo darytum? Juolab, kad pats terminas „susiliejimas“ tau yra neaiškus. Žodis žinomas, o esmė – ne.
Todėl kabalistai savo žinią įvelka į įvairias formas, kad geriau jį suprastum. Jie turi tik vienintelę galimybę – pateikti ją per analoginę kalbą, per tuos žodžius, kurie atitinka dvasines šaknis. Tokia kalba vadinama „šakų kalba“.
Gavęs techninę instrukciją, nerastum jokių kabliukų. O taip – tu suklaidintas, tačiau dedi pastangas ir randi teisingą kelią, kuris iš mūsų egoistinio jovalo veda į Šviesą. Būtent egoizmas ir klaidina tave, piešdamas tau neva išorinį pasaulį. Tačiau iš kitos pusės būtent iš tos painiavos eini prie tiesos, kurioje atrandi tikrą ir teisingą vaizdą. Pradžioje užduodi daug klausimų, o vėliau artėji prie atsakymų.
Iš tiesų per kabalistų kalbą sunku suprasti tikrovę, tačiau be jos neįmanoma suvokti tiesos. Tik vėliau suprasime tokio požiūrio vientisumą.

Iš 2011 m. liepos 24 d. pamokos pagal straipsnį „Laidavimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Penklinė viena – melodijos skirtingos

Pokalbis su kurčiu…

Pati realiausia kalba

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>