Norvegijoje uždrausta prekyba „žiauriais“ vaizdo žaidimais

Krizė, globalizacija, Pasaulio problemos

Pranešimas: Vienas iš stambiausių parduotuvių tinklų Norvegijoje „Coop Norway Retail“ iš savo lentynų pašalino visus vaizdo žaidimus, kuriuose yra smurto elementų. Kompanijos vadovybė savo veiksmus paaiškino tuo, kad teroristas Andersas Breivikas, nužudęs daugiau kaip 80 žmonių, prieš įvykdydamas nusikaltimus, ilgai žaidė įvairias „šaudykles“.
Be to, kompanijos direktorius Geiras Inge Stokke pareiškė, kad toks gestas atlieka ir solidarumo žuvusiųjų šeimoms ir nukentėjusiems nuo teroristo rankų funkciją. Pranešama apie 51 žaidimo išėmimą. Tarp jų pateko „Modern Warfare“ ir „World of Warcraft“, kuriuos Breivikas minėjo savo internetiniame dienoraštyje.
Komentaras: Matome, kad kančios taiso! O juk galima ir be kančių! Kiek konkrečiai reikia pamatyti smurto, kad suprastumėme, jog būtina keisti mus – vaikus ir suaugusiuosius – supančią aplinką? Bet juk tai tik „prieš smurtą“, o ne už suartėjimą – suartėjimas pasiekiamas tik per privalomą visų gyventojų auklėjimą, siekiant suvienyti visus piliečius, nepaisant jokių skirtumų tarp jų. Kitaip smurto priežastis – žmonių skirtumai ir abipusė neapykanta, vis tiek išliks.

Daugiau šia tema skaitykite:

Norvegijos pamoka

Kuo pakeisime piniginį ekvivalentą?

Globalus auklėjimas globaliame pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>