Patikrink save

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip patikrinti save: įdedi pakankamai pastangų ar ne?
Atsakymas: Paprastai pastangos dedamos aukščiau žinojimo, aukščiau proto. Nors žmogui atrodo, kad visa tai nepaprastai sunku ir neįmanoma, ir kad viskas jam atsibodo. Jis jau netiki nei mokytoju su visais jo „kaprizais“, nei Kūrėju, kuris yra paslėptas ir neaišku, ko jis iš manęs norįs. Ir grupei jis turi daug pretenzijų – kiekvienam žmogui atskirai ir visiems kartu.
Tačiau nepaisant viso to, reikia pasakyti, kad tai vaizdas, kurį matau pagal savo ydas, savo egoizme! Bet iš tiesų esu Begalybės pasaulyje. Ir grupė – tai tos sielos, su kuriomis esu visiškai susijungęs! O mokytojas – tai ta dalis, kuri yra aukščiau mūsų ir veda mus, kad susijungtume su likusiomis, jau ištaisytomis sielomis, idant kartu ištaisytume tas sielas, kurios dar nėra išsitaisiusios. Ir Kūrėjas atsiskleis tarp mūsų, nes Jis tik laikinai yra paslėptyje mūsų pačių naudai.
Jeigu žmogus suvoks šią būseną teisingai ir supras, kad šis pasaulis – įsivaizduojamas, ir kad reikia kiaurai jį, per šį iliuzinį vaizdą prasibrauti į gilumą, iki vidinės formos, kad ten atskleistų rišančius siūlelius, kaip kad siuvinio išvirkščioje pusėje, – tada jis galės viską sudėlioti į savo vietas ir pareikalauti, kad jį pakeistų.
Jis atvers tobulybę būdamas visiškoje harmonijoje su visais norais, t. y. su grupe ir su Kūrėju – davimo savybe. Jis pajaus, kad taip pasiekė tobulybę ir be šito nieko kito nėra ir nereikia, o ir jis nenori, juk jam tai pati tobuliausia būsena!

2011 m. liepos 24 d. pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Atlygis už davimą

Kaip tapti dvasiniu embrionu

Gėda netapti žmogumi

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>