Nesutaisysi – nevažiuosi

Dvasinis darbas

Klausimas: Ar blogio atskleidimo pakanka, kad stumtumės pirmyn?
Atsakymas: Blogio atskleidimas – stipri priemonė judėjimui į priekį, kadangi tai neištaisyto noro atskleidimas. Jeigu ištaisysi jį, tuomet pasistūmėsi pirmyn. Be blogio atskleidimo pajudėti neįmanoma.
Tarkime, tu sėdi į automobilį ir stengiesi juo atvykti į reikiamą vietą. Staiga tu matai, kad raktas nelenda į užvedimo spynelę. Tu pradedi taisyti raktą. Pataisei raktą, įstatei į spynelę – spynelė nesisuka. Reikia taisyti spynelę.
Pataisei spynelę, pasuki raktą – mašina neužsiveda. Pastebi, kad laidai netinka uždegimo spynelei. Turi prie spynelės prijungti laidus. Sutvarkei laidus – kodėl vėl neužsiveda? – Nėra akumuliatoriaus.
Ir taip – kiekvieną kartą, kol sutaisysi visą automobilį. Tačiau kiekvieną kartą tu atskleisi, ko trūksta, kol visiškai užbaigsi remontą, iki pat paskutinio dažų, kuriuos nupoliruosi iki blizgesio, lašo. Tada sėdi – ir važiuoji. Iki tol mašina nepajudės iš vietos.
Klausimas: Ką reiškia sutaisyti kiekvieną detalę?
Atsakymas: Ištaisyti – vadinasi – tu supranti, kam reikalinga ši detalė, kaip ji susijusi su kitomis detalėmis, kokia jos sugadinta forma ir kokia – ištaisyta.
Juk kiekviena detalė – tai tavo širdies, tavo sielos dalis. „Spyna“ ir „raktas“, „laidai“ ir „akumuliatorius“, iki pat smulkiausios detalės – visa tai tavo vidiniai norai, tavo sielos „kūnas“.

Iš 2011 m. birželio 24 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Remontas – subtilus reikalas

Į blogį – pro mikroskopą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>