Planeta ant ribos

Krizė, globalizacija

Nuomonė: Friedman Thomas („The New York Times“): Po kelerių metų, kylant produktų kainoms, praūžiant miestus šluojantiems uraganams, potvyniams ir sausroms, žmonėms bėgant iš gimtųjų vietų, gręžiosimės į mūsų dienas ir negalėsime suprasti, kodėl negalvojome, nematėme pavojaus.
Vienintelis atsakymas – sunku, netgi jei būtina, visiškai pakeisti savo pasaulėžiūrą.
Mes naikiname būtinas atsargas, „pravalgome“ savo ateitį. Mes taip išnaudojame gamtos išteklius ir teršiame atliekomis planetą, jog tai viršija jos galimybes atsinaujinti. Patys savęs pakeisti negalime, todėl mus pakeis krizė, pakeis radikaliai ir greitai – tik per keletą dešimtmečių visiškai pertvarkysime ekonomiką, energetiką, transportą.
Suprasime: vartotojiškas augimo modelis yra klaidingas, būtina pereiti prie laimės modelio, dėl kurio žmonės mažiau laiko gaiš darbe ir mažiau sieks kaupti daiktus.
Mūsų laukia krizės padiktuotas pasirinkimas. Arba prieisime visišką krachą, arba sukursime naują, stabilų ekonomikos modelį. Mes renkamės antrą variantą. Gal būt mes lėtapėdžiai, bet ne kvailiai.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ekspertai apie krizę

Ekonomika – mūsų santykių kopija

Gamta netoleruoja disbalanso

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>