Globalus pasaulis nesidalina į dalis

Krizė, globalizacija

Mus veikia dvi jėgos: raginanti iš užnugario ir traukianti iš priekio. Atitinkamai, turime dvi galimybes pasiekti tikslą, sako kabalos mokslas.
1. Jeigu padarysime taip, kad mus nukreipianti pirmyn jėga, bus aukštesnė nei jėga, spaudžianti iš užnugario, tai judėsime patogiai, greitai, suprasdami ir norėdami.
Tada priešais mus nusidrieks labai malonus ir trumpas kelias, vedantis į išsitaisymą ir atskleidžiants mūsų tobulos būseną. Ir tokiu atveju dabartinę būseną matysime, kaip lūžio tašką, kaip tramplyną, leidžiantį gražiai ir gerai šokti aukštyn.
2. Jeigu patys nepradėsime veržtis pirmyn ir nepadėsime visiems kitiems, visai žmonijai, tuomet neigiama jėga stums mus pirmyn kančiomis. Ir, žinoma, jos gali tapti labai didelės, globalios, jei prisiminsime mūsų tarpusavio ryšį šiuolaikiniame pasaulyje.
Tokiu būdu, žmonės, kurie šiandien jaučia potraukį ir veržiasi pirmyn, turi taip pat suprasti, kokią atsakomybę jie neša prieš visą pasaulį. Ir čia glūdi jų apdovanojimas: veržtis į tikslą, vesti pirmyn – tai didžiulis, kilnus uždavinys.
Ir dėl to dabar kuriame internete specialų portalą, renkame jam didžiulį kiekį medžiagos. Mes palaikome ryšius su daugybe sociologų, politologų, mokslininkų, kurie tyrinėja dabartinės visuomenės būseną ir pasaulį įvairiose srityse. Ir matome, kiek jie visi sutrikę dėl to, kas vyksta.
Mokslininkai tyrinėja dabartinę žmonijos išteklių būklę, kiek dar mums liko dujų, naftos, vandens, anglies, metalų, vandens, dirvos – viso to, ką suteikia mums Žemė, ir jie pasibaisėję, nes esame ant pačios mūsų išteklių išeikvojimo ribos. Apie tai išleista ir leidžiama daugybė straipsnių, kuriuos dabar ir renkame. Tai didžiulis kiekis medžiagos.
Taip pat turime didžiulį kiekį medžiagos apie auklėjimą. Juk priėjome iki to, kad nesugebame auklėti žmogaus. Suteikti tam tikrą išsilavinimą galime, nors irgi neaišku, ar paskui jis ras darbą.
Tačiau mes nemokame kurti žmogaus, kitaip tariant, iš mažo vaiko, iš „mažo gyvūno“, kuriuo jis gimsta, išauklėti Žmogų, kuris išlaiko harmoniją, kuris palaiko gerus ryšius su kitais, kaip kad to šiandien reikalauja mūsų globalus pasaulis. Reikia teisingai paaiškinti žmonėms, ką reiškia „globalus“ – t. y. visiškai susijęs pasaulis.
Aš pradėjau savo mokslinį darbą tirdamas biokibernetines sistemas − organizmo sistemas: kokiu būdu jis save palaiko, kaip savo viduje išsaugo vidinę pusiausvyrą, homeostazę su supančia gamta ir savo viduje. Tai nuostabi sistema. Remiantis žiniomis apie šią sistemą sukurta medicina: atlikdami analizes ir tyrimus gydytojai patikrina įvairius organizmo parametrus: kurie iš jų yra pusiausvyroje vieni su kitais, o kurie ne.
Sudarytos specialios lentelės, kurios rodo, kaip egzistuoja, kokios būklės yra mūsų vidinė sistema: spaudimo ir įvairiausių temperatūrų palaikymas, įvairiausių elektrolitų, rūgščių ir t. t. atitikimas. Kalbama apie didžiulį tarpusavyje susijusių duomenų bloką.
Mūsų pasaulinė visuomenė šiandien lygiai tokia pati. Jos daugiau nepadalysi į atskiras šalis iš įpročio. Tačiau psichologiškai mes dar nepasiruošę tam, nesuprantame šito.
Mums būtina išsivystyti ir suprasti globalią sistemą, suprasti darnų ryšį, kuriame ji turi save palaikyti. Ši pusiausvyra ir suteikia mums normalaus gyvenimo pojūtį.
Vos tik kuri nors bendro žmonijos organizmo dalis išeina iš pusiausvyros, netenka teisingo tarpusavio ryšio su kitais – iš karto atsiranda ligos. Be to, jos gali kilti pačiose įvairiausiose sistemose ir atsiliepti pačiomis įvairiausiomis formomis. Mes dar nesuprantame šito, mokslininkai dar tik pradeda tyrinėti globalius mechanizmus.
Apie analogiškų, globalių, uždarų sistemų elgseną žinome iš techninės pusės. O štai žmonių visuomenėje, vos tik imame tai įsivaizduoti, išryškėja baisus neatitikimas su tuo, ką turime šiandien. Tačiau Gamta pamažu vysto mūsų globalų požiūrį į pasaulį.

Iš 2011 m. birželio 10 d. pirmosios kongreso pamokos Maskvoje

Daugiau šia tema skaitykite:

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Kai upelis tampa upe

Įprastinio pasaulio transformacija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>