Išorinė jėga

Kabala

Mūsų vystymąsi galima suskirstyti į dvi dalis:
1. Į visus tuos neišvengiamus etapus, kada žmonės savo gyvenimu ir veiksmais gali nusiraminti mūsų pasaulio ribose.
2. Į tarpsnį, kuriame žmogus supranta, kad jokios jo čia žinomos priemonės daugiau neveikia, – jam būtina suvokti šaknį.
Tada visa išorė tampa nereikšminga, kaip pasakyta: „Kūrėjui nėra svarbu, kaip skerdžiamas aukojamas gyvūnas: nuo gerklės ar nuo sprando“. Kitaip tariant, nėra mūsų pasaulyje tokių veiksmų, per kuriuos iš tikrųjų galėtume suvokti Kūrėją. Todėl turime rasti naują, visiškai kitą priemonę – grąžinančią į šaltinį Šviesą. Dėl šios jėgos ir pradedame save vystyti.
Čia yra labai aiškus skirtumas:
– arba esame mūsų pasaulyje ir naudojame jo atributus, nes mūsų noras yra tik čia ir mes norime gauti tai, kas yra šiame pasaulyje, be to, tikimės kažko daugiau po mirties.
– arba norime šiame gyvenime atskleisti naują priemonę, kurios nėra šiame pasaulyje, – grąžinančią į šaltinį Šviesą, naują, ypatingą jėgą, kuri atveria mus ir išryškina mumyse visiškai naujus troškimus ir pripildymus, kurie su tuo, kas buvo iki šiol, neturi jokio ryšio.
Aš gyvenu kaip žmogus mūsų pasaulyje – su šeima, turiu darbą, sieja socialiniai tarpusavio santykiai, su visomis savo žiniomis ir jausmais, – ir šis žmogus niekaip nesusijęs su tuo, kas formuojasi manyje veikiant Šviesai, grąžinančiai į šaltinį. Ji vysto manyje sielą, aukštesniąją Kūrėjo dalelę, dieviškąjį pavidalą, kurį suvokiu, suformuoju savyje, dalyvaudamas šiame procese kartu su Šviesa.
Tokiu atveju, tai, kas buvo anksčiau, vadinama „gyvūniniu lygmeniu“, o naujoji dalis vadinama „žmogumi“ ( hebr. „adam“), nes ji panaši į Kūrėją (hebr. domė).
Štai kodėl išoriniai veiksmai neturi reikšmės. Padės man tik viena – grąžinančios į šaltinį Šviesos pritraukimas. Nėra kitos jėgos, kuri pakeltų mane iš gyvūninio lygmens į žmogaus pakopą. Čia reikalinga būtent išorinė jėga ir visa kabalos metodika nukreipta tik į tai.

Iš 2011 m. liepos 6 d. pamokos pagal straipsnį „Toros dovanojimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyventi bėgant nuo prasmės

„Kas“ sukūrė „Tai“?

„Kvieskite Jį, kol Jis arti!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>