Skaidrus pasaulis

Realybės suvokimas

Klausimas: Ar turiu ištaisyti tuos norus, kurie šiandien atsiranda manyje bendraujant su kitais žmonėmis: pinigų, valdžios, žinių norai?
Atsakymas: Ne, tu nepaisai šių norų. Kam? Palik juos. Kiekvienam jie atsiskleidžia skirtinga kombinacija, tačiau tau reikia taisyti savo požiūrį į artimą bendrai, neskaidant jo į dalis.
Į savo troškimus reaguok paprastai: pirmiausia reikia pasiekti tyro davimo lygmenį: „nedaryk kitam to, kas nepatinka pačiam“ – nesimėgauk, kai kitiems blogai.
Juk sąmoningai ar ne, aš visuomet linkęs į juos žiūrėti iš aukšto: jei žmogus žemiau manęs – man gerai, o jei jis aukščiau – man blogai. Todėl pirmiausia noriu pasiekti tokį lygmenį, kuriame nelyginčiau kitų su savimi. Daugiau nenoriu apie kitus spręsti pagal save.
Kai įgyju tokį požiūrį, pasaulis mano akyse įgauna visiškai kitokią formą. Tarytum numetu vieną užuolaidą, nuimu vieną filtrą nuo savojo suvokimo – ir atlapoju naują pasaulį. Netikėtai pamatau kitus, atitrūkusius nuo savęs, nuo savojo ego. Aš šalinu bet kokią asmeninę naudą bet kokį suinteresuotumą.
Daugiau nevertinu žmogaus išoriškai, pagal aprangą, elgesį, apskritai į jį nežiūriu – aš neutralizavau mūsų tarpusavio santykius. Pasaulis pilnas galimybių. Kokių? Kol kas nežinau. Juk man nieko netrūksta, aš tiesiog egzistuoju drauge su kitais, nedarydamas jiems to, kas nepatiktų pačiam.
Tai labai skaidri, tyra pakopa – juk ji atsiskleidžia aukščiau visų materialių žmogaus norų. Iš išorės jos visiškai neatskirsi – tiesiog tu matai jau kitokį pasaulį.
Sunku aprašyti jo bruožus. Ar matai, kad žmonės kenčia? Ar jie atrodo visi teisuoliai, ar skirstomi į gerus ir blogus? Labai sudėtinga paaiškinti vidinį vaizdą, atsirandantį žmoguje, kai jis nusiima egoistinį filtrą.
Šiaip ar taip, tau pateikiama visiškai kitokia realybė, kitokie santykiai tarp žmonių. Juk kiekvienas matuoja pagal savo trūkumus, o tu išsilaisvinai iš šių trūkumų ir matai pasaulį, neiškreiptą kreivo egoizmo veidrodžio.

Iš 2011 m. birželio 20 d. pamokos pagal straipsnį „Toros dovanojimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Norus reikia ne eksploatuoti, o taisyti

Daugiau norų – gerų ir skirtingų…

Visa kūrinija bus tavo!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>