Ilgai lauktas liberalios pasaulinės sistemos žlugimas

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė: (A. Duginas, iš naujos knygos „Krizė, ekonominės teorijos pabaiga“): Krizė nėra ekonominė. Žlugo pats liberalios ekonominės sistemos modelis. Tai kapitalistinės pasaulio sistemos žlugimas – visi ieško išsigelbėjo ir reikia ruoštis pačiam blogiausiam.
Turime vilkinti laiką, kad liaudis suvoktų įvykusių procesų svarbą bei negrįžtamumą ir  kad būtų sukurtas  alternatyvus išsigelbėjimo planas,  nauja ekonominė sistema.
Visi ankstesni ekonominiai planai buvo sudaryti remiantis nepaliaujamo ekonomikos augimo logika. Ekonomistai R. Mertonas ir M. Skoulzas gavo Nobelio premiją, dar 1997 metais įrodę, kad tokia krizė, kaip dabartinė jokiomis aplinkybėmis negali įvykti, nes finansinės rinkos augimas yra begalinis.
Ir nors visi šie lūkesčiai subyrėjo, tačiau iki šiandienos nėra net naujojo plano eskizo. Vis dar bandoma apginti liberalų modelį, nors jo jau nebėra. Dabartinė krizė yra rimtesnė, nei Didžioji 1929 metų depresija. Mes artėjame prie apokalipsės, nes žlugo sistema, kuri buvo laikoma vienintele teisinga ir veiksminga.
Komentaras: Ekonomika – tai žmogaus prigimties ir visuomeninių ryšių atspindys. Ankstesnė ekonomika nebeveikia, nes mes patys to nesuvokdami įžengėme į naujus visuomenės ryšius – gamta mus įvedė į globalius integralius santykius, todėl mūsų seni, egoistiniai ryšiai neveikia.
Privalome išstudijuoti naujus visuomeninius santykius ir šviesti žmones naujam pasaulio gyvenimui. Jei sukursime gerus tarpusavio ryšius, gamta grąžins mus į pusiausvyrą su ja.

Daugiau šia tema skaitykite:

Eksperto nusivylimas…

Sprendimas – žmogaus prigimties pasikeitime

Ekonomika – mūsų santykių kopija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>