ES tikrų europiečių nėra!

Krizė, globalizacija

Nuomonė (amerikiečių finansininkas Džordžas Sorosas): Europos integracijos procesas pasiekė apogėjų, kai buvo įvesta bendra valiuta. Tačiau euras pasirodė beesąs nevisavertė valiuta: jis turėjo bendrą centrinį banką, bet neturėjo bendros finansų ministerijos. Vokietija primygtinai reikalavo, kad nebūtų bendrųjų ES garantijų, t. y. integracijos.
Vokietija, kaip stambiausia kreditorė, diktavo sau palankias pagalbos sąlygas, taip išprovokuodama skolininkų nemokumą. Euro kurso kritimas jos ekonomiką dar labiau sustiprino. Tokiu būdu integracija virto dezintegracija.
Kuo labiau kreditoriai stumdavo skolininkus į bankrotą, tuo labiau augo nacionalistinių partijų populiarumas, pavyzdžiui, „Tikrųjų suomių“ Suomijoje ir analogiškų partijų kitose šalyse.
Europos elitui būtina grįžti prie integracijos principų, kurių pagrindu buvo kuriama sąjunga, ieškoti sprendimo Europos, o ne tautos mastu. „Tikrųjų europiečių“ turi būti daugiau nei „tikrųjų suomių“ ir kitų antieuropiečių iš Vokietijos ar kitų šalių.
Komentaras: Tiesiog neįtikėtina, kiek tam tikru metu buvo investuota lėšų į Europos suvienijimo reklamą, ir kaip mažai rūpinamasi europiečių švietimu integracijos tema. Egoizmas auga, ryškėja prieštaravimai, tačiau stipraus, kryptingo aiškinimo, kad integracija būtina – nėra. Akivaizdu, kad (ES) pagrindas visada buvo ir yra tik trumparegiškas, savanaudiškas noras pasipelnyti.

Daugiau šia tema skaitykite:

Politikų ES idėja nebedomina

Europos bendrija

Žlugimo riba ar naujos pakopos slenkstis?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>