Visi – už susijungimą, o kaip?

Krizė, globalizacija, Pasaulio problemos

Nuomonė (Ispanijos ministras pirmininkas Chosė Luis Rodriges Sapatero ekonomikos forume apie ES): Jeigu viena iš šalių patiria problemų, kitos šalys privalo ją paremti. Toks šiandien turi būti valstybių sambūvis.
Taip sukursime pasaulį be konkurencijos. Ateityje privalome būti vieningi ir solidarūs ir, atsižvelgdami į praeities pamokas, drauge keisti ateitį. Istorija rodo – jeigu esame vieningi, sugebame spręsti problemas ir garantuoti saugumą. Susijungimo problemos sprendimą dabar išgyvena Europa.
Nuomonė (Suomijos Prezidentė Tarja Chalonen): Tik drauge europiečiai bus stiprūs. Mes turėsime valios ir išteklių šioms problemoms spręsti, nes žinome, kad ateityje Europos šalims reikės viena kitos.
Nuomonė (amerikiečių milijardierius Džordžas Sorosas): Vyriausybės vilkina laiką, užuot ieškojusios eurozonos finansinių problemų sprendimo. Europa turi rimtų bėdų, pernelyg įsiskolinusios Graikija, Portugalija, Airija. Vyriausybės nesiūlo sprendimo, jos tiesiog tempia laiką. (Šaltinis – „Reuters“)
Komentaras: Žinoma, mūsų egoizmo vystymasis atskleis bendrą sisteminę krizę – nėra atitikimo tarp mūsų egoistinių ryšių ir integralios gamtos sistemos, į kurią nevalingai „įvažiuojame“. Kad įvažiuotume ne katafalke, o karietoje, turime pasikeisti iš egoistų į altruistus, iš atsiskyrėlių virsti broliais. Mes tikimės, kad žmonės supras – reikia vienytis, tam trukdo tik mūsų egoizmas.
T. y. krizė išsprendžiama visai ne ekonomikos plotmėje, o auklėjant žmogų ir ištaisant jo prigimtį. Net jei tai supras, patys sprendimo, kaip pakeisti kiekvieno iš mūsų egoizmą ir susijungti į vieningą sistemą, neras, – tai realizuojama, tik pasitelkus į pagalbą kabalą. Ji laukia, kol bus pritaikyta.

Daugiau šia tema skaitykite:

ES išsigelbėjimas – vienybėje su visu pasauliu

Sprendimas – žmogaus prigimties pasikeitime

Egoistų sąjunga – blogis visam pasauliui

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>