TVF vadovė įspėjo apie visuotinę katastrofą

Krizė, globalizacija

Nuomonė: (Christine Lagarde, Tarptautinio valiutos fondo vadovė): Jei JAV paskelbtų nepajėgianti vykdyti finansinių įsipareigojimų, tai taptų „tikru šoku“ pasaulio ekonomikai. Iškiltų grėsmė JAV ekonomikai ir stabilumui apskritai.
Valstybinė JAV skola pasiekė eilines lubas – kongreso nustatytus 14,3 trilijono dolerių, ir tapo lygi BVP. Tai reiškia, kad JAV nebegali daugiau leisti obligacijų savo skoloms padengti (persikredituoti). Tai reiškia šalies bankrotą…, jeigu nebus pritarta valstybinio skolinimosi limito padidinimui, t. y. tolimesniam skolos augimui.
Komentaras: O toliau – „Kas bus – tas bus“! Svarbiausia nukelti lemtingą atsiskaitymo žingsnį! Visi pasaulyje tiesiog nori tęsti šį žaidimą, nes nemato alternatyvos – ir nepamatys tol, kol kančios neprivers jų išgirsti kabalos rekomendacijų dėl to, kaip pereiti prie išmintingo vartojimo ir paskirstymo visuomenės.

Daugiau šia tema skaitykite:

Viskas dar priešakyje

Pasaulis pasiruošęs išgirsti

Ne piniguose laimė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>