Ar Europa linki sau mirties?

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Joška Fišeris, užsienio reikalų ministras ir Vokietijos vicekancleris 1998–2005 m.): ES vadovai veda ES į ekonominę bedugnę. Priežastis – nacionalinis egoizmas.
Būtina skirti pagalbą, o ne taikyti slopinančius metodus. Visi ES nariai yra vienoje valtyje ir todėl atsisakymas suteikti finansinę pagalbą – netinkamas variantas. Kadangi valstybių vadovai turi asmeninių interesų, rūpinasi tiktai savo politine ateitimi, jų veiksmai neryžtingi, jie nenori atskleisti visos tiesos.
Be realaus politinio susijungimo nei euras, nei ES neišgyvens. Prieš pusę amžiaus ekonominės integracijos fone pradėjo vystytis nacionalizmas – šiandien šios problemos sprendimas reikalauja dar glaudžiau susijungti, be susijungimo euro ir ES integracija išsiskirs per siūles. Du viską sprendžiantys žaidėjai, Vokietija ir Prancūzija, kartu dirbdami turi pasiekti dar didesnės politinės integracijos, finansuodami silpnųjų ES narių ekonominę rekonstrukciją.
Komentaras: O, ta amžina kova tarp proto ir godumo, tarp savo politinės ateities ir savo tautos ar netgi pasaulio gėrio… Bet be integralaus auklėjimo ES neišsilaikys ir subyrės. Tikriausiai pasauliui teks pereiti per kančias tam, kad įsitikintų, jog gamta reikalauja iš mūsų išsitaisyti ir susijungti ne į rinką, o į sąjungą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Eurozona subyrės per 2 metus

Bendros rinkos kaina

Žlugimo riba ar naujos pakopos slenkstis?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>