Mokytis pajausti gėrį

Dvasinis darbas

Mes pripratome, kad mūsų pasaulyje egzistuoja aiškūs, mums žinomi reiškiniai, kurie nekinta. Tačiau vis dar yra reiškinių, kurie priklauso nuo to, kaip juos naudojame.
Pavyzdžiui, elektros energija, su kuria galima daryti visokius, net visiškai priešingus veiksmus – gauti šaltį ir šilumą. Arba ugnis, kuri gali sušildyti, o gali ir sudeginti. Viskas priklauso nuo to, kaip ji naudojama.
Kitaip tariant, viskas priklauso nuo vartotojo – nuo indo, noro (kli), į kurį įsivelka ši jėga.
Taip pat yra ir su Aukščiausiąja Šviesa, kurioje yra viskas, įskaitant patį norą ir visus reiškinius, kurie gali vykti, ir visus įspūdžius, kurie bus juntami dėl Šviesos.
Pradedantieji dažnai klaidingai mano, kad Šviesa – tai kažkas apibrėžto ir pastovaus, kas visada yra gera. Tačiau tai ne visada taip, yra net tokia sąvoka kaip „pulsa de-nura“ (ugnies smūgis) – prakeiksmas. Apskritai, viskas, kas geriausia, ir viskas, kas blogiausia, ateina iš Šviesos, – kaip ir su elektros energija, viskas priklauso nuo to, kaip ją naudosi.
Todėl Kūrėjo apibūdinimas kaip „Gero ir kuriančio gėrį“ reiškia Šviesą, reiškinį, kuris gali būti priimtas ir atsiskleisti tik noruose duoti. Neįmanoma gauti ir suvokti šį gėrį egoistiniuose noruose – jo paprasčiausiai ten nėra.
Kadangi noras duoti niekuo neapribotas, ir Šviesos prigimtis jo šaknyje „gero ir kuriančio gėrį“ beribė – tik ketinime, visiškai nukreiptame į davimą, galima pajausti šį reiškinį, kuris vadinamas Šviesa ir gyvenimu. Visos kitos, priešingos formos nėra vadinamos gyvenimu ir Šviesa.
Mes norėtume pajausti „Gerą ir kuriantį gėrį“, bet nesuprantame, kad tai reškia ne ką kitą, kaip davimo ir meilės jausmą. Kaip žmogus, pripratęs prie narkotikų ir manantis, kad gera savijauta būna tik jiems veikiant, nesupranta, kad yra galimybė mėgautis kažkuo kitu.
Todėl mūsų užduotis – paruošti norą, indą davimo savybei pajausti. Parašyta: „Duota išmintis išminčiams“, tai yra tam, kas supranta, kad neturi davimo savybės ir tik šito jam reikia pasiekti, kad gautų Šviesos Chochma (išminties Šviesa) – gyvenimo Šviesos.

2011 m. liepos 18 d. iš pamokos pagal knygą „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Visa tiesa apie „supančią Šviesą“

Tolimųjų namų Šviesa

Universali Šviesos energija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>