Galingas stichijos smūgis Europos pietuose

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Ispaniją, Italiją, Prancūziją užvaldė liūtys ir uraganiniai vėjai. Užtvindytos žemės, gyvenvietės, keliai. Vykdoma visuotinė evakuacija. Dėl stiprių liūčių prasidėjo masiniai elektros energijos tiekimo sutrikimai. 8 tūkstančiai šeimų liko be šilumos ir šviesos.
Iš pavojingų rajonų pavyko iškeldinti per 2 tūkstančius žmonių. Kol nuslūgs vanduo, jiems visiems teks gyventi skubiai įrengtuose avarinės evakuacijos punktuose ir baimintis, kad sugrįžę ras tik griuvėsius. Išsiliejusios upės užtvindė didžiules teritorijas. Liūčių sukeltos purvo nuošliaužos išplovė kelius, mažiau nei per 3 valandas iškrito pusantro metro kritulių.
Uraganinis vėjas ir milžiniškos liūtys neskuba trauktis iš Italijos. Dabar jos visa jėga užgriuvo Turiną. Jei lietus nesiliaus, nuošliaužos pasieks miestą. Uždarytos mokyklos, gyventojams patariama išeiti iš namų, tik esant neišvengiamai būtinybei. Venecijoje stichija visai įsišėlo. Per pastarąsias dvi gamtos siautėjimo savaites Italijoje žuvo jau 20 žmonių.
Ispanijos provincijoje, prie Madrido,  jau pasnigo. Šis ir dar 24 šalies regionai įspėti apie audrą. Padėtis nesikeičia: nesibaigiančios liūtys, išsiliejusios upės, uraganinis vėjas ir miestų gatvėse išversti medžiai.
Komentaras: Be jokios abejonės gamta vis labiau praranda pusiausvyrą, ir tai reiškiasi visuose jos lygiuose. 2012 m. žada dar daugiau nemalonių staigmenų. Kol suprasime, kad tik tarpusavio santykių pokyčiai gali paveikti mus supantį pasaulį. Net ir gerai pasiruošus stichinėms nelaimėms, jokios ministerijos neišgelbės – gamta mus baus, kol tarsi užsispyrę vaikai suprasime, kad patys savo poelgiais šiuos išpuolius ir išprovokuojame.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kada mus nustos purtyti?

Cunamis tavo sielos gelmėje

Išvengti gamtos smūgių

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>