Neskubėkite tapti angelu

Egoizmo vystymasis

Klausimas: Man atrodo, kad jau ištrūkau iš savo egoizmo. Ką daryti toliau?
Atsakymas: Iš egoizmo žmogus ištrūkti negali. Tai didžiulis ilgai besitęsiantis darbas, kuris dirbamas, kopiant visomis dvasinio kilimo pakopomis. Todėl kuo aukščiau dvasinių pasaulių pakopomis kyla žmogus, tuo didesnis jo egoizmas.
Jūs esate tokios apibrėžtos būsenos, kad savo pakopoje iš tikrųjų menkai jaučiate egoizmą. Ką reikėtų daryti? Aš manau, jog mažai mokotės. Jeigu mokysitės daugiau, drauge su mumis, intensyviau – tai greitai turės išaugti ir jūsų egoizmas.
Egoizmo augimas priklauso nuo to, ar turite „instrumentų“ darbui su juo. Jei esate susijęs su grupe, su platinimu, su mūsų pamokomis, su mano svetaine – tai egoizmas augs kiekvieną sekundę, nuo jo niekur nebegalėsite pasislėpti – jis jus tiesiog terorizuos. Visa todėl, kad jau būsite pajėgus su juo dirbti. Tačiau, jeigu esate silpnutis – jums neduos tokio egoizmo, todėl ramiai sau sėdėsite ir manysite, jog jau esate „dievo karvutė“, angelas. Nors, iš tiesų, šito negali būti.
Jeigu žmogus kiekvieną sekundę nejaučia egoizmo smūgių, kylančių mumyse tam, kad juos ištaisytume – vadinasi – jis nepakankamai susijęs su grupe, su studijomis, ir tiktai tiek.

Iš 2011 m. liepos 17 d. virtualios pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip pajusti savo egoizmą?

Vieninteliai ir nepakartojami

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>