Krizės pamokos

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Haroldas Džeimsas, istorijos ir tarptautinių santykių profesorius): Krizė suteikia pamoką ateičiai, tačiau pasaulis kol kas nepasimokė iš paskutinės finansinės katastrofos. Norint išmokti krizės pamokas, reikia suprasti, kas nutiko ne taip ir rasti išeitį iš šios situacijos.
Mes nežinome, kaip susitvarkyti su mokesčių problemomis, kurias sukūrė finansinė krizė. Industrinių šalių fiskalinis neapibrėžtumas  sukelia politinį paralyžių. Taigi, puikiai suvokdami krizės priežastis, mes visiškai nesugebame iš jos pasimokyti.
Komentaras: Klaida ta, kad jie galvoja, jog žino krizės priežastis. Dėl to ir jų sprendimai neteisingi. Krizės priežastis yra ta, kad žmonija, išėjusi iš izoliuotos būsenos, „užsidarė“ vieningoje integralioje sistemoje, bet jos vadovai dėl inertiško mąstymo ir naujos pasaulio būklės nesuvokimo toliau veikia senais metodais.
Iš pradžių jie turi įsivaizduoti naują pasaulį, kaip vieną uždarą sistemą, esančią visiškoje priklausomybėje, tarsi viena šeima. Ir tik tuo remiantis imti spręsti visas regionines, valstybines ir pasaulines problemas. Spręsti kompleksiškai, drauge.
Pagrindinį dėmesį skirti pasauliniam, integraliam, privalomam, visuotiniam švietimui – kiekvienam planetos piliečiui suteikti žinių apie naują pasaulį. Tam tikslui būtina išnaudoti visas informavimo priemones, kaip privalomą discipliną įtraukti integralių žinių kompleksą, norint gauti pirmo, antro kursų ir t.t. baigimo pažymėjimus.
Tik supažindinus mases su šiuolaikiniais visuomenės dėsniais, bus galima suprasti kas vyksta ir diegti įvairias visuomenės reformas.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip spręsti kylančias problemas?

Visapusė krizė arba naujojo pasaulio pradžia

Globalus auklėjimas globaliame pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>