„Gyvasis vanduo“ visai žmonijai

Platinimas

Klausimas: Tarkime, suteikėte man žinių apie globalią ir integruotą sistemą. Klausausi ir suprantu, ką sakote. Bet aš nesu vyriausybės galva, televizijos ar laikraščio savininkas. Aš eilinis pilietis. Supratau Jūsų žodžius, bet ką gi turėčiau daryti, jeigu norėsiu pradėti taikyti šį suvokimą, laikytis abipusio laidavimo, pusiausvyros su gamta dėsnio?
Atsakymas: Kaip šią žinią pateikiau tau, taip tu turi ją perduoti kitiems. Galbūt turėdamas literatūrinių gebėjimų parašysi kokį nors straipsnį. O šiandien, jeigu gali parašyti bent keletą eilučių – prieš tave atverta visa interneto erdvė.
Šis tinklas tave priims, ir per jį galėsi veikti visus. Tam nereikia būti vyriausybės vadovu. Beje, visos žinios šiandien tarp žmonių perduodamos internetu. Mūsų laikais žiniasklaida nėra taip aukštai, kad formuotų visuomenės nuomonę, – ją formuoja internetas.
Visame mūsų draugų ir palaikančių mus tinkle galime pradėti reklamuoti tarpusavio laidavimo idėją ir visas šias žinias − kiek įstengdami „išmėtyti“ po visą interneto erdvę. Mūsų problema ta, kad kol kas esame užsidarę savyje.
Diena iš dienos iš mūsų kasdienių pamokų ir pokalbių turime kurti tokią media produkciją, kuri tarytum gyvasis vanduo iš čia tekėtų į visą pasaulį − per visus mūsų draugus, mūsų grupes, visus tuos žmones, kurie net nebūdami su mumis supranta, kad tai yra gyvybiškai būtina, nes kitaip pasaulis negalės ilgai išgyventi.
Mums nereikėtų orientuotis į valdžią, žiniasklaidą, į visame pasaulyje žinomus, garsius žmones – niekam to nereikia. Jei mus palaiko tūkstančiai pačių paprasčiausių žmonių visame pasaulyje, jie gali per tviterį ir feisbuką užpildyti visą interneto tinklą mūsų informacija – to nepajėgtų jokia vyriausybė.
Matome, kad vyriausybės krenta vien dėl to, kad kažkoks gandas pasklido internetu per visą šalį. Liaudis išeina į aikštes ir nuverčia vyriausybes.
Taigi, jau dabar mūsų darbas turėtų būti nukreiptas į šios informacijos publikavimą. Tereikia pritraukti kuo daugiau žmonių, kurie su mumis sutinka. Surinkti jų nuomones, taip pat publikuoti paskaitas ir interviu su mokslininkais, ekonomistais, ir kitais žiniasklaidoje žinomais veidais − visomis kalbomis ir visais lygmenimis, su skirtingais požiūriais. Bet kad jie visi kalbėtų apie tą pačią tendenciją, apie tą patį tikslą, apie tą pačią programą. Štai jums ir jau yra paruošta švietimo sistema − dabar telieka ją „įšvirkšti“ per internetą į pasaulį ir plačiai paskleisti.
Tada, remiantis šių mokslininkų nuomone, galima kreiptis į UNESCO arba JTO, į įvairių šalių vyriausybes. Jau ne tu vienas į juos kreipsies – o kartu su jais visais, juk tu nori, kad jų idėjos būtų panaudotos, juk tu manai, kad žmonijai svarbu apie jas žinoti. Taip kuri tarptautinį integralaus mokymo universitetą.
Svarbiausia – pradėti. Ir aš jaučiu, kad pagrindinė mūsų organizacijos problema − jog esame labai užsisklendę viduje ir neišeiname, neprasiveržiame į išorę. Visa savo kuriamą produkciją leidžiame patys sau, be to kalbamės tik tarpusavyje.
Ir jeigu organizuotume tūkstančius mūsų draugų ir sąjungininkų, mūsų mokinius visame pasaulyje, kad jie platinintų masėms, esu įsitikinęs, kad sulauktume kitokio pasaulio atsako.
Mūsų užduotis dabar – kuo greičiau parengti medžiagą apie pasaulio globalumą, integralumą ir apie mūsų, žmonių, pareigą jį atitikti. Turime neminėdami žodžio „kabala“ ir pasitelkdami tik mokslininkų nuomonę bei mokslinius duomenis, skleisti šias žinias visur.
Klausimas: Jeigu žmogus šią idėją perduoda pasauliui, ką iš esmės keičia jame?
Atsakymas: Jis prijungia visą pasaulį prie vienos globalios, integralios jėgos, kuri valdo šį pasaulį – t. y. prie Gamtos jėgos. Jis pats įgyvendina gamtos programą. Ir ne tik jis, bet visi tie, kurie ima iš jo pavyzdį, šią idėją bei daro tą patį. Kiekvienas taip darydamas įgyvendina šią programą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ant mažo plausto

Idėjų variklis

Kol Aukštesnysis neatsuko mums nugaros

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>