Tai turi nutikti čia ir dabar

Dvasinis darbas, Kongresai, įvykiai

Tą akimirką, kai įeini į kongreso salę, turi nedelsdamas įsijungti į didžiulį bendrą norą, į pasirengimą susijungti − kad tai įgyvendinsime čia ir dabar!
Žmogus turi galvoti, kad tai būtinai įvyks čia ir dabar (kaip apie tai parašyta, kad kiekvieną akimirką turime laukti pasirodant „Mašijacho“, tartum jis tuoj pasirodys).  Taip sukeli šį veiksmą ir jis iš tikrųjų įvyksta.
Tačiau nepakanka tik atvažiuoti – turime tam ruoštis. Pageidautina išstudijuoti visą kongreso medžiagą. Nenoriu jūsų stebinti kokiomis nors naujienomis ir žiniomis – visiškai ne tokie mano planai.
Priešingai, su kuo daugiau medžiagos susipažinsite, o aš tarytum šnekėsiu apie senus dalykus, tai galėsiu iš tikrųjų suteikti naujus paaiškinimus, nes tai bus kaip atsakas į jūsų norą, nukreiptą į tai, ką anksčiau skaitėte, ko klausėtes ir mokėtės.
Norėčiau pamatyti ten žmones, kurie supranta, jaučia medžiagą ir iš anksto žino tai, ką ketinu kalbėti. Internete galima rasti pamokų temas ir medžiagą, pagal kurią jos bus vedamos, – visa tai reikėtų išstudijuoti. Nereikia jokių netikėtumų – visi atsinaujinimai turi vykti mūsų viduje, kad kartu susijungtume ir atskleistume naujas būsenas.
Tai vadinama atsinaujinimu. O žodžiai gali likti tokie patys – bet įspūdžiai iš jų, gelmė to, apie ką jie kalba, bus nauji. Pajausime juos naujai, kitame lygmenyje.
Todėl pageidautina išnagrinėti medžiagą, atmintinai išmokti dainų žodžius, perklausyti muziką, kad viskas būtų pažįstama − tai labai svarbu. Tie dalykai, kuriuos žmogus jau išmėgino ir vėl prie jų grįžta, įgyja papildomą, malonų skonį. O kai kažką skanaujame pirmą kartą, tai beveik nejaučiame skonio.
Tą patį galima pasakyti prasikaltus − „pirmąkart prasižengimas nelaikomas nuodėme“. Juk tu nežinojai, kas atsitiks ir tik pabandei. Bet kada pabandęs nori tęsti, kaip Adomas, kalbantis apie obuolius nuo Pažinimo Medžio: „Aš valgau ir valgysiu toliau!“ – tada jau iškyla problema.
Todėl mums reikia iš anksto pirmąjį sykį „paskanauti“ kongreso medžiagos, kad būtų galima ją pačią „valgyti toliau“ ir atskleisti tikrąjį skonį.
Nepakanka perskaityti pusės puslapio ir manyti, jog esi pasiruošęs. Savyje turiu sukurti indus, suvokimo instrumentus ir juos išskleisti – tarsi maišyčiau ir šildyčiau tešlą. Taip reikia įšildyti save. Nuo bendro paruošimo priklauso, ar žmogus ką nors pajaus, ar ne.
Kuo labiau pasirengę bus žmonės, tuo greičiau galėsime suvokti ir protu, ir širdimi. O jeigu abu veiks teisingai, tai atskleisime dvasinį pasaulį…

Iš 2011 m. lapkričio 2 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ruošiamės išeiti į kelią!

Žinoma daina patinka labiau

Viskas priklauso nuo teisingo pasiruošimo!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>