Japonijoje – savižudybių bumas

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Trigubo masto nelaimė, kokios pasaulis dar nematė… Sužalojimai, sugriovimai ir neapibrėžtumas… Dešimtys tūkstančių pabėgėlių atsisveikino su gyvenimu ir iškeliavo ieškoti prieglobsčio į kitą vietą…
Kamaje Chosokava, sociologas: Kai kurie išvyksta dėl savisaugos, bet „pabėgimo“ idėją dauguma laiko tipiškai „nejaponiška“, ir evakuotieji gauna gėdingą išdaviko vardą. Kai kurie ūkininkai nusižudė, nes žemė jiems – viskas.
Jie daugelį metų dirbo šią žemę, o ji per porą dienų buvo apnuodyta. Liūdna girdėti, kad dauguma kenčia nuo depresijos.  Dėl cunamio ir atominės avarijos dauguma neteko darbo, taigi jie turi įvairių priežasčių pagalvoti apie savižudybę.
Chirochito Chirose, katastrofų psichologijos specialistė: Savižudybių skaičius išaugo ne katastrofos epicentre, o periferijoje, nes išgyvenusieji priversti kurti gyvenimą iš naujo, o tam nėra jėgų.
Katastrofa neigiamai atsiliepė Japonijos ekonomikai, ir pastovūs priminimai apie tai gali rimtai pakenkti visos Japonijos gyventojų psichologinei būklei. Todėl aukų sąrašas toliau auga, nors pati katastrofa įvyko prieš keletą mėnesių.
Komentaras: Tai gali atrodyti kaip didvyriškumas, bet ar tai ne bėgimas nuo tam tikrų problemų sprendimo, kurioms kūrybiškai spręsti nėra jėgų? Žmogus – labai trapi būtybė, nedidelis išlikimo, prisipildymo noras.
Todėl savęs nepripildymas, nepilnavertiškumas, tuštumos jutimas jaučiami kaip kančios, kurių  būtina atsikratyti net pabėgant nuo egzistavimo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas nutinka savižudžių sieloms?

Egoizmo augimas ir jo padariniai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>