1,3 milijardo bedalių

Krizė, globalizacija

Naujas aiškinimas turi pakeisti mūsų požiūrį į neturtą
Statistika: Prieš 20 metų 93 % vargšų gyveno mažas pajamas gaunančiose šalyse. Šiandien šalyse, kurių gyventojų pajamos vidutinės, gyvena daugiau vargšų nei šalyse, kurių gyventojų pajamos mažos. Iš 1,3 milijardo vargšų 75 % gyvena vidutines pajamas gaunančiose šalyse ir tik 25 % mažas pajamas gaunančiose šalyse, daugiausia Afrikoje.
Todėl nūnai turime sutelkti dėmesį į nepasiturinčius žmones, o ne į neturtingas šalis. Būtina keisti kovos su neturtu ir nelygybe metodus.
Komentaras: Tendencija pribloškia, bet ją galima paaiškinti. Esmė ta, kad anksčiau pasaulis buvo egoistinis, linijinis, viskam vadovavo tiesus egoizmas. Bet palaipsniui mūsų pasaulis tampa integralus ir todėl ten, kur jis egoistiškesnis, kur labiau skiriasi nuo atsiskleidžiančios naujos, integralios gamtos sistemos, ten skirtumas tarp turtingųjų ir vargšų vis labiau išryškėja, vargšų atsiranda vis daugiau.
Ir taip tęsis tol, kol visuomenė taps integrali ir įgys pusiausvyrą po visuomeninių kovų.

Daugiau šia tema skaitykite:

Labdara − stipriųjų naudai

Penki globalūs pasaulinės ekonomikos sukrėtimai

„Apvalus pasaulis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>