Kuriant naujo pasaulio modelį

Dvasinis darbas, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Gruodžio mėnesį vyksiančiame kongrese norime atšvęsti naujojo pasaulio gimimą. Į ką reikia sutelkti dėmesį kongreso metu?
Atsakymas: Visi turime susivienyti dėl vertybių, kurias kongrese norime pabrėžti. Diena iš dienos turime vis labiau stengtis, kad pajaustume save jau gyvenančiais naujajame pasaulyje. Reikia jį žaisti, įsivaizduoti, kokie bus mūsų tarpusavio santykiai, kokios bus visos mūsų mintys ir veiksmai.
Baal Sulamas rašo, kad turime sukurti naujosios visuomenės, tapsiančios naujojo pasaulio pagrindu ir leisiančios visiems sekti mūsų pavyzdžiu, „maketą“. Iš pradžių imkime ir sužaiskime šį naująjį pasaulį tarpusavyje. Tada pamatysime, kaip atsiranda naujų galimybių, apie kurias nė nesvajojome, – bendruomenės gyvenime, pramonėje, prekyboje, auklėjime ir t. t.
Mes ne daug suprantame apie šiuos etapus, tad verčiau palikime juos Šviesai. Jei darai, ką gali, – visa kita susitvarkys savaime. Mūsų darbas – stengtis, o galimybės atsivers pačios. Visomis jėgomis reikia veržtis į naująjį pasaulį, naujų tarpusavio santykių link, į naują visuomenę. Ir tai turi užpildyti kiekvieną mūsų gyvenimo akimirką, duoti toną ir sukurti nuotaiką platinimo veikloje, ruošiantis kongresui, palaikant ryšius tarp grupių, kad vis stipriau jaustumės kaip viena grupė…
Kiekvieną dieną turime rūpintis, kaip stiprinti vienybę ir mažinti atotrūkį tarp norimo ir esamo. Jeigu pasaulyje mums vis dar atsiveria blogų reiškinių, vadinasi, kol kas dar neišsitaisėme tarpusavyje. Ir tai – vienintelė priežastis.
Juk žmonija vystosi remdamasi tuo, kas jau parengta, o mes turime pasirinkimo laisvę ir galime pritraukti Šviesą, kuri vėliau užlies visą pasaulį, įvesdama jame tvarką. Tad, kongresas artėja, ir viskas labai rimta.

Iš 2011 m. spalio 30 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Nepaleiskite Šviesos!

Ruošiamės išeiti į kelią!

Pasistengti ir rasti (igati ve macati)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>