Depresija šiuolaikiniame gyvenime

Krizė, globalizacija

Nuomonė: Šiuolaikinis žmogus susirūpinęs bei prislėgtas labiau nei bet kada anksčiau, ir padėtis ne gerėja, o tik blogėja. Mūsų siekis vystyti pažangiąsias technologijas fizinės bei psichinės sveikatos labui ir laimei turėjo nenumatytų pasekmių.
Mes užauginome egoizmą – polinkį perdėtai nuolaidžiauti savo norams, greitai juos tenkinti, taip pat patiriame pastovų visuomenės skaldymosi procesą. Supratome, kad šiuolaikinės technologijos neapsaugos mūsų nuo ligų ir kančių, nesuteiks daugiau laisvalaikio, nesukurs laimės.
Depresijos plitimo sąlygos:
1. šiuolaikiniai miestai su savo barais, klubais ir restoranais,
2. internetas, leidžiantis akimirksniu gauti ne tik žinių, bet ir patenkinti socialinius bendravimo poreikius.
Komentaras: Klystame, manydami, kad internetas gali pakeisti bendravimą. Būtent jis įstumia mus į vienatvę ir nepastebimai izoliuoja vieną nuo kito taip, kad jau nesugebame bendrauti betarpiškai.
Ši būsena stiprės tol, kol pagaliau suvoksime ją kaip blogį, o tada visuomenė supras geranoriško, atviro ir tiesioginio bendravimo būtinybę. Tik bendravimas gali užkirsti kelią depresijai!

Daugiau šia tema skaitykite:

Vaistas nuo depresijos – ryšys su kitais žmonėmis

Esminis šių dienų realybės požymis

Pokyčių poreikis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>