Depresija: faktai ir statistika

Krizė, globalizacija

Nuomonė (dr. B. Murray ir A. Fortinberry): Depresija – viena iš pačių didžiausių problemų. Nuo depresinių sutrikimų kenčia 9,5 proc. JAV gyventojų. Tokia pat depresijos statistika visose išsivysčiusiose šalyse.
Šiuo metu sparčiai auganti gyventojų, vartojančių antidepresantus, dalis yra mokiniai – 4 proc. diagnozuota „klinikinė depresija“. Vaikų depresijos augimo tempai pribloškiantys – 23 proc. per metus!
Negana to, 15 proc. išsivysčiusių šalių gyventojų kenčia nuo sunkios depresijos. Iš jų – 30 proc. moterys. Murray ir Fortinberry tvirtina, kad gydyti reikia ne žmogų, o socialinius santykius. Tai yra gyvybiškai svarbu, siekiant užkirsti kelią ligos pasikartojimui.
Komentaras: Be abejo, depresija augs kokybiškai ir kiekybiškai, visame pasaulyje, visiems. Nes mes sukūrėme netinkamą gyventi pasaulį. Kol kas būtent depresija mumyse sužadina poreikį ieškoti išeities. Tik sukūrus visuomenėje šilumos ir meilės atmosferą, depresija išnyks.

Daugiau šia tema skaitykite:

Depresija šiuolaikiniame gyvenime

Vaistas nuo depresijos – ryšys su kitais žmonėmis

Esminis šių dienų realybės požymis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>