Beatodairiškas šuolis

Krizė, globalizacija

Klausimas: Anuomet Baal Sulamas tarsi trankėsi į uždaras duris, bandydamas įspėti tautą apie pavojų. Juk jis suprato, kas vyksta. Kaip jis nenuleisdavo rankų šioje aklavietėje?
Atsakymas: Tai ne aklavietė. Sėkmė yra mūsų rankose, ir kitos išeities neturime – reikia veikti. Tuo labiau šiandien, kai visas pasaulis tebėra apimtas krizės. Dabar jau kalba eina ne vien tik apie Izraelio tautos išlikimą – gresia visuotinis krachas.
Susiklostė ypatinga padėtis, kai visi supranta, kad reikalai prasti, ir niekas neturi sprendimo. Tai jau nebe stipriųjų ir silpnųjų, turtingųjų ir engiamųjų konfliktai – atvirkščiai, susidūrėme su visuotine problema, kuri per kelis mėnesius išryškės pačiu radikaliausiu būdu.
Šiomis sąlygomis turime vienytis vis labiau ir labiau. Žinoma, bus sunku. Tai – kaip Galutinės jūros perkirtimas: kol neįšoksi į vandenį, tol nepasiseks. Tačiau turi visas sąlygas, kad įšoktum. Machsomo perėjimas nelengvas, reikalauja beatodairiško šuolio – bet prieisi tokios būsenos, kurioje sugebėsi tai atlikti.

Iš 2011 m. rugpjūčio 14 d. pamokos pagal laikraštį „Tauta“

Daugiau šia tema skaitykite:

Aplenkiant gamtą

Abėcėlinės naujojo pasaulio tiesos

Grįžimas į sąmonę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>