Žmonijos vystymasis – tai ryšių plėtra

Krizė, globalizacija, Laidavimas

Žmogus negali gyventi atsiskyręs nuo visuomenės. Esame specialiai sukurti taip, kad būtume kartu su kitais žmonėmis – taip lemia bendros sielos sudužimas į daugybę individualių sielų.
Juk tam, kad atskleistume Kūrėją, turime atskleisti ir ištaisyti sutrūkusius tarpusavio ryšius. Tuomet, pažinę Jo veikimą, suprasime ir Jo tobulumą. Todėl esame sukurti taip, kad nė vienas negalime gyventi visiškai izoliuotas – nusiristume iki gyvūninio lygmens. Jeigu išsivystėme iki žmogaus, privalome gyventi kaip žmonės – naudotis kitais ir patys įnešti savo dalį kitiems.
Žmonijos vystymasis vertintinas kaip mūsų tarpusavio ryšių, tarpusavio priklausomybės raida. Iš pradžių buvo tik šeimos, paskui pradėjo formuotis didelės giminių bendruomenės, gentys, vėliau – kaimai, miestai, valstybės. Prieš kelis šimtus metų tarp šalių prasidėjo aktyvi tarptautinė prekyba.
Būtent dėl to išsivysčiusios tautos traukė užkariauti kitų šalių ir ieškoti naujų žemių, jausdamos, kad joms trūksta ryšių. Egoistiniai norai mus nuolat stumia į tarpusavio ryšius ir mainus.
Taip vystėsi ekonomika, kuri yra mūsų vidinio siekio būti susijusiems tarpusavyje atspaudas. Todėl visa ekonomika sukonstruota pagal mūsų egoizmą, pagal norą mėgautis, kuris pajuto, jog privalo išlošti ir uždirbti iš visų kitų, tu – man ir t. t. Vienas užsiėmė žemės ūkiui, kitas – amatu, o susijungimas buvo naudingiausias abiem.
Aišku, neįmanoma sustabdyti evoliucinio vystymosi ir kaip kadaise vienam viską gaminti natūriniame ūkyje. Taip konstravome tarpusavio ryšius, derančius su egoistine prigimtimi, kuri vystėsi tūkstančius metų ir kartų.
Kol mūsų laikais staiga atsiskleidė, jog ryšys jau ne toks paprastas, kaip manėme, vadovaudamiesi savuoju ego! Šiandien skleidžiasi kitos sąsajos – tarpusavio ir visuotinės. Tokias jas atveria gamta.
Mes sukūrėme tokį sąryšį, kokio norėjome, kokį matėme, koks abiem pusėms atrodė geresnis, naudingesnis. Kūrėme laisvu noru, paklusdami savo egoizmo reikalavimui – taip radosi politika, visuomenė, ekonomika, šeima, švietimas – visos  gyvybinės sistemos.
Tačiau staiga pradeda vertis kažkoks naujas ryšys – kitoks, priešingas viskam, ką ligi šiolei darėme! Todėl atsiranda problema ir įsiplieskia krizė.

Iš 2011 m. rugpjūčio 17 d. pamokos pagal laikraštį „Narod“

Daugiau šia tema skaitykite:

Mes ir kaip mus valdo

Namas, kuriame susitinka Kūrėjas ir kūrinys

Vieninteliai ir nepakartojami

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>