Darbas su kliūtimis

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip dirbti su kliūtimis?
Atsakymas: Būtent kliūtys padeda išvysti savo būseną ir dar labiau sustiprinti ryšį tarp mūsų. Kliūtis parodo, kurioje vietoje tu neatlikai darbo iki galo. Iš tikrųjų tai yra pagalba – mes tik vadiname tai kliūtimis. Taip atsiskleidžia tai, kas neištaisyta, ir ką dabar gali ištaisyti − juk būtent dėl to šitai ir atskleidžiama.
Viskas atsiskleidžia palaipsniui, pakopa po pakopos. Dar laukia daug kliūčių, su kuriomis tau teks susidurti kelyje. Bet kol kas tau duodama šitai. Nereikia to laikyti kliūtimi ir stengtis pabėgti – traktuok tai teisingai.
Nereiktų grimzti į problemą ir delsti, reiktų pasistengti ją nugalėti: pakilti aukščiau jos, „praryti“ ją – tiesiog praeiti virš jos.
Neištrinu šios problemos, neapsimetu tarsi ji neegzistuotų, nesiimu jokių triukų stengdamasis nekreipti į ją dėmesio. Priimu ją, kad virš jos dar labiau sustiprinčiau ryšį su kitais ir Kūrėju.
Tarkime, tavyje atskleidžiu kokias nors nemalonias savybes. Iki tol buvome draugai, o dabar man jau kažkas nepatinka. Tačiau turiu į tai žiūrėti tikėjimu aukščiau žinojimo, t. y. suprasti, kad tavo trūkumus matau, nes pats esu neištaisytas. Ir nepaisant nieko turiu norėti būti susijęs su tavimi tarsi tu būtum angelas. Juk visi svetimi trūkumai it veidrodyje man parodo mane patį.
Bet tai apie mūsų vidini darbą, o ne profesionalius platinimo įgūdžius.

Iš 2011 m. liepos 28 d. pamokos, pagal knygos „Šamati“ straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Greičiau praeiti paslėpties etapą

Sunkumai – pagalba iš aukščiau

Ką reiškia „eiti Kūrėjo keliu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>