Nebijok savo baimės

Platinimas

Klausimas: Kaip teisingai žvelgti į baimę, kurią jaučiu išeidamas į žmones, kad galėčiau papasakoti jiems apie kabalą?
Atsakymas: Ši baimė nepradings iki paties galutinio išsitaisymo. Paskaitykite Psalmėse, nustebsite, kad net karalius Dovydas, būdamas pačiose aukščiausiose dvasinėse pakopose, jautė baimę. Aišku, kad tai ne tokios baimės kaip mūsų, o baimė to, ar galėsi duoti, ar atliksi veiksmą teisingai, nuolatinės abejonės.
Nuo tokių baimių ir abejonių prasideda kiekviena dvasinė pakopa. Lygiai taip ir mums – viskas prasideda nuo baimės, atstūmimo, priešiškumo, būgštavimų. Tai Malchut, kuri atskleidžia savyje visą šį trūkumą. Tokia įėjimo į davimo dėl davimo būseną pakopa, Bina (chafec-chesed).
Davimo dėl davimo būsena – tai nėra bebaimio herojaus būsena. Ji kol kas tik kyla aukščiau savo egoizmo, aukščiau visų baimių ir gali tik duoti dėl davimo. Pakilti į šią davimo pakopą galima tik iš baimės, būgštavimų, jaučiant, kad tavyje nieko nėra: nei jėgų, nei supratimo – bet tai nesvarbu!
Svarbiausia aukščiau visų šių baimių prilipti prie Aukščiausiojo ir pasiekti patį mažiausią, pradinį susiliejimą, kuris vadinamas „užuomazgos“, trijų dienų sėklos absorbcijos būsena – aukščiau visų šių nemalonių pojūčių.
Tai krizės, nutolimo, bejėgiškumo būsena. Ji baisiau už mirtį, juk mirtis – tai kažkokia išeitis, o čia nėra išeities – tik iššokti aukštyn! Tai nepaprasta būsena.

Iš 2011 m. rugpjūčio 16 d. pamokos iš laikraščio „Žmonės“

Daugiau šia tema skaitykite:

Laikas atėjo!

Aplenkiant gamtą

Idėjų variklis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>