Prancūzų turtuoliai: „Padidinkite mums mokesčius!“

Krizė, globalizacija

Pranešimas („Nouvel Observateur“): Norėdami padėti vyriausybei įveikti ekonominius sunkumus ir išvengti biudžeto deficito, patys turtingiausi Prancūzijos žmonės pasiūlė padidinti jiems mokesčius. Jie nusiuntė valdžiai atitinkamą kreipimąsi:
„Mes nusiteikę ryžtingai ir norime padėti. Mes, prezidentai ir generaliniai direktoriai, vyrai ir moterys, finansininkai ir pasiturintys piliečiai, norime įnešti išskirtinį indėlį. Jis bus apskaičiuotas protingomis proporcijomis, kad išvengtume tokių negatyvių ekonominių reiškinių, kaip kapitalo nutekėjimas ir vengimo mokėti mokesčius didėjimas.
Mūsų poelgis negali išgelbėti Prancūzijos ekonomikos, bet jis turi tapti pirmu žingsniu į reformas. Biudžeto deficito ir valstybinės skolos didėjimas kelia grėsmę Prancūzijos ateičiai. Turtingiausi šalies žmonės priėmė Prancūzijos vyriausybės kvietimą solidarizuotis ir prisidėti prie valstybės gelbėjimo.“
Komentaras: Pagirtinas žingsnis. Žinoma, jis nepakeis krizės eigos iš esmės, nes svarbiausia jos priežastis slypi aukštesnėje, Gamtos / Kūrėjo programoje, kuri pagal kūrimo / Gamtos sumanymą turi atvesti visą kūriniją, visas jos dalis prie bendros pusiausvyros.
Iš visos kūrinijos būtent žmogus išsiskiria savo egoizmu ir nesiskaitymu su visomis likusiomis gamtos dalimis. Jo egoizmas visiškai subrendo, todėl atėjo laikas priversti jį pasiekti pusiausvyrą savyje, visuomenėje, su aplinka, ekologiškai.
Veiksmai, silpninantys žmogaus prieštarą aplinkai, padės tik laikinai. Bet ir šis altruistinio egoizmo žingsnis būtinas, kad pamatę neigiamą jo rezultatą panorėtume išgirsti, sugebėtume suvokti (savo) teisingą sprendimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Keičiame save kartu

Suprasti, kaip kuriama permainų ideologija

Socialinė sutartis dėl paliaubų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>