Naujam pasauliui reikalingas naujas žmogus

Krizė, globalizacija

Žmonės vis dar tiki, kad sugebės senomis priemonėmis įvesti tvarką visuomenėje, šalyje, pasaulyje. Jiems atrodo, kad vis dar turi būtinų žinių, jėgos, pasaulio santvarkos programą. Kai kurie per savo naivumą nesupranta, kas vyksta su pasauliu.
Mokslininkai, ekonomistai renkasi, tikėdamiesi rasti kokį nors atskirą sprendimą. Jie svarsto, o tuo metu krizė vis gilėja. Kai ji dar labiau materializuosis, jiems paaiškės, kur juos nunešė visos tos derybos, kokiems tikslams juos panaudojo, ir savas bejėgiškumas. Lengva reikalauti – sunku įgyvendinti. Tai gali smarkiai supainioti žmones.
Iš tiesų, viskas priklauso nuo mūsų darbo – nuo mūsų ketinimų ir norų, nuo to, kiek galėsime paaiškinti žmonėms tarpusavio laidavimo principą.
Bėda ta, kad pasaulis kol kas nesupranta, kas vyksta. Nors daugelis svarbių žmonių jau kalba apie tai, kad sprendimo nėra, o tie metodai, kuriuos bandome panaudoti pasaulyje – labai toli nuo tikrosios šiandieninės pasaulio būklės. Lyg bandytume didžiuliu veržliarakčiu pataisyti itin šiuolaikišką, subtilų elektronikos prietaisą. Jie visiškai netinka vienas kitam!
Apie tai jau rašo daugelis ekonomistų, sociologų, politikų – jie geriau jaučia padėtį žmonių visuomenėje. Tuo tarpu akademinis mokslas atsilieka. Tie, kurie dirba betarpiškai įvykių centre: biržoje, bankuose, versle, subtiliau jaučia įvykių dinamiką ir pasikeitimus pasaulyje.
Tačiau mums svarbiausia padėti pasauliui, kaip įmanoma greičiau atskleisti, kad neturime jokių priemonių kažkam pakeisti. Visi pasikeitimai įmanomi, tik keičiant aplinką, t. y. visuomenėje, žiniasklaidoje, žmoguje.
Egzistuojančių sistemų nebepataisysime, jos paseno ir negali būti ištaisytos senu būdu. Pirmiausiai turime pasikeisti patys, o tada pakeisti sistemas, atsižvelgdami į savo pokyčius.
Kai patys tapsime globalūs ir integralūs, pajusime, ką reiškia tarpusavio laidavimas, t. y. priartėsime prie tos formos, kuria turi egzistuoti visuomenė – tik tada galėsime tokią visuomenę sukurti.

Iš 2011 m. rugpjūčio 16 d. pamokos pagal laikraštį „Narod“

Daugiau šia tema skaitykite:

Keičiame save kartu

Abėcėlinės naujojo pasaulio tiesos

Kaip spręsti kylančias problemas?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>