Bendros valiutos architektas: euro projektas žlugo

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Jaques Delors, euro autorius, buvęs ES prezidentas „Daily Telegraph“): Euro projektas nuo pat pradžių buvo nesėkmingas. Klaidos, padarytos kuriant eurą, pasmerkė bendrą valiutą dabartinei skolų krizei.
Be to, lyderiai padarė per mažai ir pavėlavo palaikyti bendrą valiutą. Skolų krizė kelia grėsmę Europos įvaizdžiui bei svarbiausioms vakarietiškoms demokratiškoms vertybėms.
Komentaras: Kaip gi buvo galima kurti rinką be visų integracijos į vieningą Europą? Tai „pažangiosios“ žmonijos dalies išjuokimas, kai projekto autoriai bendra Europa laiko nedidelį standartų ir rinkos postūmį, – o kur gi jungimasis? Net bendra kišenė jų nejungia, o ką jau kalbėti apie kultūrinę integraciją, integralųjį auklėjimą, suartėjimą aukščiau nacionalinių ir kultūrinių skirtumų, priešpriešos ir neapykantos įveikimą.
Žinoma, projektas žlugo, ir jo negarbinga baigtis buvo aiški jau pradžioje! Pirmiausia integracija būtina žmonėms, o ne bendram turgui.

Daugiau šia tema skaitykite:

Eurozona aktyvios sisteminės krizės stadijoje

Ties bedugne

Eurozona subyrės per 2 metus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>