Gydytojas, išvaduojantis nuo egoizmo

Dvasinis darbas, Egoizmo vystymasis

Klausimas: Kaip man išlaisvinti savo širdį nuo egoizmo, kad joje viešpatautų Kūrėjas?
Atsakymas: Patys nieko negalime padaryti – tai turėtų būti aišku kiekvienam. Apie tai yra pasakyta: „Kreipkis į meistrą, kuris mane sukūrė!“ Mūsų darbas yra ne patiems save taisyti, o pažinti taisymosi procesą, suprasti jo būtinumą, savo neišsitaisymą ir tuomet paprašyti!
„Visų sudaužytų širdžių Gydytojas“ – tai Kūrėjas, o ne mes patys. Todėl mums tereikia atskleisti savo sudužimą – arba mokymosi ir vienijimosi būdu, arba kančių keliu.
Bet kokios problemos, kylančios dėl sveikatos, asmeninės ir visuomeninės, pradedant pačia mažiausia, kyla dėl nepakankamo išsitaisymo. Nėra kitų priežasčių. Jeigu žmogus atsibunda nuo mažiausio bakstelėjimo iš viršaus ir per jį gali tobulėti, tai jis dėkoja Kūrėjui už tokį atsibudimą, jam nereikalingi stipresni smūgiai.
Pasakyta: „iš teisuolių Kūrėjas reikalauja plauko storio tikslumo“. Tai reiškia, kad menkiausią problemą jie susieja su šaknimi ir supranta, kad ji gauta iš aukščiau. To jiems pakanka, kad pradėtų taisytis – jautriai reaguotų į bet kokį poveikį ir tobulėtų.
Jeigu nekreipi dėmesio į nedideles užuominas, siunčiamas iš aukščiau, tai atsitinka tau kaip vaikui, kurį motina nori švelniai pamokyti, o jis nekreipia dėmesio. Jai tenka elgtis griežčiau, gal net pliaukštelėti, kad jis pagaliau sureaguotų.
Juk reikia kažkaip įspėti mūsų egoizmą, kad jam skaudėtų. Žmogus privalo į menkiausią savo skausmą reaguoti savo sielos skausmu, kad apsisaugotų, kadangi jis dirba prieš savo egoistinį norą.

Iš 2011 m. rugpjūčio 21 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Egoizmas – patikimas vedlys

Neskubėkite tapti angelu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>