Integralus auklėjimas – žaibiškas procesas

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Visuomenėje dabar nėra jėgos, kuri domėtųsi auklėjimu, nes tai ilgas procesas, o politikai renkami 4−5 metams…
Atsakymas: Integralus auklėjimas įgyvendinamas labai greitai. Apskritai iki šiol auklėjimas buvo keičiamas švietimu, kuris išties užtrunka ilgus metus. Tačiau nūnai be teorinių žinių pirmiausia reikia realaus įgyvendinimo. Kalbama apie tai, kad žmonėms (prisiderinant prie jų) reikia perduoti žinią apie pasaulio sandarą.
Pirmasis tokio kurso etapas daugiausia užtruktų du–tris mėnesius. Po to žmogus pradės suprasti, jog nuo šiol jam teks veikti kitaip, kad nekenktų pačiam sau. Netgi per pirmąsias savaites jis supras, kad pasaulis visai ne toks, kokį jį manė esant.
Žmogus pamatys, jog šiuolaikinis pasaulis yra globalus ir integralus, kad jis pats susijęs su visu pasauliu, todėl privalo pakeisti savo elgesio nuostatas. Žmogus įsisąmonins, kad istorijos varomoji jėga yra Gamtos valia, kad evoliucija yra kryptinga, ir kad mes paprasčiausiai esame priversti priimti integralios sistemos dėsnius. Juk tik visi susijungę galėsime gyventi gerą, subalansuotą gyvenimą.
Be to, žmogus pakeis požiūrį į nedarbą ir į galimybes įsidarbinti, į vartotojišką visuomenę, perdėm išplėtojusią savo pomėgius. Jis supras, kad mums reikia subalansuoto, racionalaus vartojimo. Jis įsisąmonins, jog problema ne darbo vietų trūkumas, o kad jų daugiau nebebus. Ir esmė ne kažkieno nenoras – tiesiog mes nesusijungę tarpusavyje, ir todėl esame priešpriešoje su Gamta. Toks supratimas įpareigoja.
Ir štai žmogus jau pradeda įsisąmoninti, ką turi daryti jis pats ir visuomenė apskritai. Pasirodo, šitai nepriklauso nuo vyriausybės. Jis kaip mažas vaikas negali pradėti reikalauti: „Duokit man prarastas gėrybes!” Jų nebus – šauk nešaukęs. Vyriausybė neturi rankovėse paslėptų kortų. Nori versk ją, nori teisk − nieko negausi.
Išsitaisyti įmanoma tik per auklėjimą – ir taškas. Pasaulis juda į harmoniją, pusiausvyrą, o pusiausvyra neturi nieko bendra su pertekline gamyba ar pertekliniu vartojimu.
Integralus auklėjimas „suveikia“ labai greitai. Jis padeda žmogui pakeisti santykį su tuo, kas vyksta, ir šis iškart persiorientuoja.

Iš 2011 m. gruodžio 29 d. pamokos pagal straipsnį „Valios laisvė”

Daugiau šia tema skaitykite:

Pažink pasaulį, kuriame gyveni

Žmonija be vadovybės

Mūsų pasaulis – Titanikas…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>