Globali krizė – lėktuvas be piloto

Krizė, globalizacija

Pranešimas („Pravo”, Čekija): Analitikai svarsto, kas atsakingas už krizę: Vakarų šalys ar finansų rinkos? Dalis kaltės tenka tiek valstybėms, tiek finansinėms rinkoms.
Politikai pralaimi, nes nesugebėjo sureaguoti į staigią finansų rinkos globalizaciją ir sukurti teisingas taisykles globalios rinkos funkcionavimui. Taip, iš vienos pusės, buvo stipriai pažeista pusiausvyra tarp globaliai funkcionuojančios ekonomikos, ir, iš kitos pusės, lokaliai funkcionuojančios politikos.
Komentaras: O iš kur jie galėjo žinoti, kad kita žmonijos vystymosi stadija − visų integracija visuose lygmenyse ir pirmiausia tose srityse, kur egoizmas pasireiškia itin aštriai: krizė šeimoje – skyrybos, krizė ekonomikoje – krizė.  Apie tai iš anksto perspėjo tik kabalos mokslas – jis ir šiandien kalba apie ateitį…
Tačiau sukurti globalios rinkos funkcionavimo taisyklių vadovai negali iki šiol. Mat tam reikia turėti žinių apie visuomenės globalumą ir integralumą, jos valdymą – o kad tai žinotum, reikia būti kabalistu arba bent jau gauti žinių apie integralų auklėjimą – apie ką mes visą laiką kalbame, ką siūlome visai žmonijai.
Tęsinys („Pravo”, Čekija): Pasirodė, kad klasikinė nacionalinė demokratija, per kurį politiniai sprendimai sąlygojami palyginti trumpu rinkimų ciklu (įskaitant politikų ir politinių partijų bandymus būti vėl išrinktiems), su savo lokaliais  sprendimų apribojimais nėra tikra atsvara globalioms ir greitai veikiančioms rinkoms, kurios gali vienu akimirksniu pervesti kapitalą ir spekuliuoti visame žemės rutulyje.
Komentaras: Todėl, kad ši „klasikinė nacionalinė demokratija“ – egoistinė, neatsižvelgianti į visuomenės integralumą, tarpusavio laidavimo būtinybę siekiant teisingai padalyti visuomeninį produktą.
Tęsinys („Pravo”, Čekija): Nacionalinė politika ne tik negali kontroliuoti įvairiausių susidariusių „burbulų“ ir skolų, kurios atsiranda mostelėjus „nematomai rinkos rankai“, bet ir su savo populizmu, kad tik galėtų būti perrinkti; politika yra priklausoma nuo fiktyvių pinigų, kuriuos sukuria globalios rinkos.
Komentaras: Juk tai kapitalistinis „politikos ir kapitalo auginimas“!
Tęsinys („Pravo”, Čekija): Krizė ištiko pažeidus pusiausvyrą tarp nacionalinių politinių jėgų ir globalios rinkos. Taip visa sistema atsidūrė ant bedugnės krašto. Kadangi sistema neturi „piloto“ − globalios politikos, o tik blogai užprogramuotą „autopilotą“ − globalias rinkas, tai jai gresia kritimas.
Komentaras: Pusiausvyra pažeidžiama, nes kyla prieštaravimai tarp siauro nacionalinio, asmeninio egoizmo ir integralios visuomenės, globalaus pasaulio ir rinkų dėsnių, kurie mūsų ekonomistams ir politikams nežinomi. O kad taptų žinomi, jiems reikia persiauklėti ir išlaikyti pusiausvyrą su globalia ir integralia visuomene, t. y. siekti abipusio laidavimo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Pusiausvyros ekonomika

Pažink pasaulį, kuriame gyveni

Trūksta tik meilės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>