Ekonominis modelis neremontuotinas

Krizė, globalizacija

Nuomonė (N. Rubini, ekonomikos profesorius, išpranašavo visuotinę finansinę krizę (2008 – 2011), „The Wall Street Juornal“): Dabartinis ekonominis modelis galutinai sulūžo ir yra neremontuotinas. Tai galioja ir anglosaksų nesikišimo modeliui, ir europiniam valstybės visuotinės gerovės modeliui, pagrįstam deficitu.
Politikams iki praėjusių metų visada pavykdavo iš skrybėlės ištraukti naują triušį, kad atkurtų ankstesnį turto kainų lygį ir stimuliuotų ekonomiką. Dabar triušiai jiems baigėsi. Ekonomikos neišgelbės nei nauja parama bankams, nei Federalinio rezervo įsikišimas, nei didesni mokesčiai.
Prasidės valiutų karai, net valstybių bankrotai, augs socialinė įtampa. O toliau seks visų svarbiausia: Karlas Marksas buvo iš dalies teisus, tvirtindamas, kad globalizacija ir finansinis tarpininkavimas gali tapti nebekontroliuojami, o pajamų ir turtų perskirstymas mažinant darbą ir didinant kapitalą gali priversti kapitalizmą susinaikinti.
Komentaras: Su tokia prognoze pamažu sutinka, bet nerasdami išeities renkasi, kaip ir numatė kabalistai, veikti pagal principą „linksminsimės, valgysime ir gersime, nes rytoj galbūt teks mirti“. Mes visomis jėgomis bandome paaiškinti, kad išeitis yra ne ekonominėje-politinėje plotmėje, o visuomenės santykių pokytyje. Mes pajėgūs tai padaryti!

Daugiau šia tema skaitykite:

Ekspertas: Naujoji krizės banga

Nauja krizės banga

Permainų metas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>