TVF: Globaliai ekonomikai būtini kolektyviniai veiksmai

Krizė, globalizacija

Pranešimas: TVF vadovė K. Lagard pakvietė valstybes „veikti dabar ir veikti kartu“, kad galėtų eiti ekonomikos atkūrimo keliu.
„Mes toli gražu ne svetimi žmonės, mus jungia bendras likimas“, – pasakė ji kasmetiniame TVF ir Pasaulio banko susitikime Vašingtone, – „ir šie neramūs laikai turi mus vis labiau jungti vieną su kitu.“
Ponia Lagard pareiškė: „Egzistuoja išgijimo kelias. Jis organiškesnis negu prieš trejus metus, bet kelias egzistuoja, ir galime rinktis. Laikas išsklaidyti debesis ir pašalinti netikrumą. Lengviau pasakyti negu padaryti, mums reikia tikslių kolektyvinių veiksmų. Mes visi ten pat, niekam neturi kilti iliuzijų, kad gali prasidėti skaidymasis“.
Ketvirtadienio rinkos kritimas paskatino G20 pranešti apie įsipareigojimą „imtis visų būtinų priemonių reikalaujamam bankų sistemos ir finansinės rinkos stabilumui išsaugoti“.
Pasak analitikų, šis pranešimas investuotojų neįtikino. „G20 pranešimas vakar vakare galbūt šiek tiek paguodė rinkas, bet finansų ministrų patikinimas neturi pakankamo pagrindo“, – pasakė Džeinė Foli iš „Rabobanko“.
„Rinkos veikia pagal sekundmatį, o tuo tarpu politikai, panašu, pagal mėnesinį kalendorių“, – pasakė BBS Džeremis Stretč iš SIBS.
Komentaras: Dar nepakanka suvokti, kad krizė mūsų galvoje, mūsų požiūryje į pasaulį, į visuomenę, o ne pačioje visuomenėje ir pasaulyje – kad krizė mumyse. Juk jie turi pasiekti tokį momentą, kai pamatys mūsų pasiūlymus, ir ne tik pamatys, o pamatys juos kaip vienintelį išsigelbėjimo būdą – būtent savo, o ne gamtos ar ko nors kito ištaisymą.
Žmonija turi suprasti, kad laikas „taisyti gamtą pagal Mičiuriną“ praėjo (kai mes ją bjaurojome pagal save, kviečiami selekcininko Mičiurino: „Mums nereikia laukti malonių iš gamtos, jas pasiimti – mūsų užduotis!“), o dabar mes turime pasikeisti pagal gamtą!
Kaip žmonės, ieškantys atsakymo į klausimą „apie gyvenimo prasmę“, randa kabalą, jeigu nori iki galo ir tiksliai žinoti atsakymą, taip ir ekonomistai bei kiti ras mus, tiktai tam prireiks kančių, bus prarasta laiko.

Daugiau šia tema skaitykite:

Arbatos puodelis bendram labui

Globali krizė – lėktuvas be piloto

Ekspertas: Naujoji krizės banga

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>